Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

10. 07. 2018. 11:52   >>  11:39 2

DPS OPTUŽIO VLAST

Nepropisno postavili table s nazivima ulica

Kotorska vlast postavila je table s nazivima ulica na nepropisnim mjestima, stubovima javne rasvjete i saobraćajnim znakovima, saopštio je DPS Kotor.

 

"U aljkavosti i neznanju, privremena, klimava kotorska vlast je i ovaj posao odradila kršeći zakone. Table su postavljane na nepropisnim mjestima, na stubovima javne rasvjete i saobraćanjim znakovima. Nevjerovatno je da je lokalna vlast prekšila lokalnu uredbu i Zakon o komunalnoj djelatnosti, koji kaže da se komunalni objekti mogu koristiti samo za namjenu za koju su predviđeni, a ovaj slučaj pokazuje očigledno kršenje Zakona", saopštio je DPS Kotor.

Podsjetili su da je prije nekoliko godina, pozivajući se na taj zakon, Komunalna policija redom skidala table i kažnjavala one koji ih postavljau na stubovima javne rasvjete na teritoriji naše opštine.

"Pored ovog lošeg urađenog posla, Opština nije ni počela da radi na numeraciji stambenih objekata u ulicama koje do sada nijesu imale naziv. Možda u ovih godinu i po dana nisu imali kada da izuče sve zakone ili im, kako su već dokazali, poštovanje zakona Crne Gore nije jača strana. Ili su jednostavno u panici od uzajamnih konflikata i previranja unutar koalicije, odradili posao tek da se kaže da je odrađen, baveći se onim što im je zapravo na prvom mjestu – sopstvenim interesima, vještačkim očuvanjem vlasti i kratkoročnim zadovoljenjima džepova", navode iz DPS.

Pozvali su nadležne organe da reaguju i izreknu kaznu za nepoštovanje državnih i lokalnih propisa, a klimavu opštinsku vlast da "table postavi kako dolikuje gradu kao što je Kotor".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније