Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 07. 2018. 07:05 >> 07:18
1

HEROINA

Nikšićanka će neznancu donirati bubreg

Grad pod Trebjesom ima još jednu heroinu. Nikšićanka Konstantina Maraš odlučila je da donira bubreg svom sugrađaninu Iliji Bulajiću, koji je minulih mjeseci skupljao novac za transplantaciju u inostranstvu.

Izreka kaže da ne nose svi heroji plašt. Jedna od takvih je  Nikšćanka Konstanina Maraš koja je zadivila crnogorsku javnost odlukom da donira bubreg sugrađaninu Iliji Bulajiću, mladiću koga nikad prije toga nije srela. Do juče nepoznanici, sada su prijatelji koje je povezala Ilijina teška bolest.

"Ja sam ostavrena i kao majka i kao žena i kao čovjek, i mogu da živim i funkcionišem normalno opet i da se ostvarujem i sa jednim bubregom i ne vidim razlog da taj jedan bubreg ne ode njemu", kaže Konstantina.

Ilija kaže da je za njega to bilo veliko iznenađenje.

"Nijesam znao šta da kažem. Dobio sam poziv od Nine i kad mi je rekla koja je grupa bio sam potpuno iznenađenjen", priča on.

Ilija i Nina sada čekaju  rezultate posljednjih analiza o kompatibilnosti bubrega, nakon čega bi sve bilo praktično spremno za transplantaciju. Ako testovi budu pozitivni, dio novca kojim je planirao da plati oko 60.000 skupu kadaveričnu transpalntaciju, preusmjeriće na nekog drugog.

"Građani Crne Gore, prijatelji, rođaci, penzioneri, firme brojne, skupili su se i pomagali koliko su god mogli i ja im zaista dugujem veliku zahvalanost", kaže Ilija.

"Jedan život više zahvaljujući meni, a to je Ilijin, ako mu budem odgovarala, a pošto je on sam rekao da će novac usmjerti na drugog, tako da, eto, tri života će se nastaviti", ističe Konstantina.

Minulih godina, kao direktorica NVO Izvor Života, Nina je organizovala na desetine humanitarnih akcija pomoći oboljeljoj djeci i omladini, ali sada je napravila najveću od svih. Nikšić tako ima još jednu heroinu, nakon Tatjane Vukićević koja je prije nekoliko mjeseci svom komšiji donirala bubreg.

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније