Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 07. 2018. 11:33   >>  14:21 11

SNP OSUDIO

Brutalno prekršena sloboda vjeroispovijesti u Ulcinju

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je brutalno kršenje slobode vjeroispovjesti od strane grupice lokalnog stanovništva prema mitropolitu Amfilohiju, sveštenstvu i vjernom narodu, saopšteno je iz te stranke.

 

Podsjećaju da se nikada u Crnoj Gori, ni u Ulcinju "nije desilo da pripadnici jedne vjere fizički onemogućavaju vjerske obrede pripadnicima druge vjere, kao što se to juče desilo u Ulcinju, starom gradu Svaču, na temeljima crkve Svetog Jovana".

"Ovaj događaj treba da zabrine sve ljude dobre volje u Crnoj Gori jer niko nema pravo da zabrani božiju službu. Posebno brinu, na činjenicama neutemeljene i zapaljive izjave zvaničnika ulcinjske opštine, koji komentarišu i svojataju nešto što im ni po jednom istorijskom izvoru ne pripada", saopštio je SNP.

Ne žele, kako su istakli, da vjeruju da su se ostvarile pretpostavke onih koji su govorili da će neprisustvo pravoslavnih, opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu, otvoriti proces diskriminacije ovog življa u Ulcinju.

"Nije li ovaj događaj podsticaj pripadnicima druge konfesije za proces nipodaštavanja najstarije i najpoštovanije institucije u Crnoj Gori - Mitropolije crnogorsko-primorske. SNP se uvijek zalagala za poštovanje ljudskih prava i posebno slobode vjeroispovjesti, pa pitamo državne organe - zar nisu bili dužni da obezbijede mirno održavanje liturgije, bez pritisaka od bilo koga. Posebno boli činjenica da je u onemogućavanju održavanja svete liturgije na Svaču, učestvovao i član Koalicije za 21. vijek, potpredsjednik opštinskog odbora jedne od članica ove koalicije iz Ulcinja Nevzud Šaptafa", navode iz SNP-a.

Pitaju se i da li će se čelni ljudi ove koalicije ograditi od ovakvog čina i da li podržavaju ovakve aktivnosti njihovog istaknutog funkcionera iz Ulcinja.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније