Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 07. 2018. 07:23 >> 07:11
3

RADONJIĆ TVRDI

Smjena Ćalović Marković nije revanšizam

Kategorički odbijam svaku optužbu Vanje Ćalović Marković da je odluka da je prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, zbog čega je smijenjena iz Savjeta ASK, rezultat revanšizma, poručio je u direktor Agencije za sprečavanje korupcije, Sreten Radonjić.

 

Radonjić je rekao da "svi moramo biti svjesni da obavljanjem javne funkcije imamo određene obaveze, odgovornosti i ograničenja, i da prioritet obavljanja javnih ovlašćenja mora da bude daleko ispred naših privatnih interesa".

Na ovu činjenicu je gđi Ćalović-Marković ukazivano više puta i prije donošenja odluke, izricane su mjere upozorenja i obavještenja, što ona nije prihvatila, već je nastavila kršenje Zakona o sprečavanju korupcije”, rekao je Radonjić za Pobjedu, komentarišući smjenu Ćalović Marković iz Savjeta ASK.

Odluka da je prekršila zakon donijeta je, istakao je on, u upravnom postupku koji je pokrenut na zahtjev njenog bivšeg saradnika.

Agencija je, pojašnjava prvi čovjek ASK-a, prikupila dokaze, utvrdila činjenice i donijela na zakonu zasnovanu odluku da je Ćalović Marković za vrijeme obavljanja funkcije člana Savjeta ASK, kao izvršni direktor MANS-a, zaključila ugovor na osnovu kojeg je ostvarila prihod od 149.000 eura, sa obavezom podnošenja prijava ASK-u, organu u kojem je obavljala javnu funkciju, a povodom parlamentarnih izbora 2016.

"Zbog toga je po prirodi stvari bila direktno i lično zainteresovana za podnošenje prijava, čime je javni interes podredila privatnom. Podnošenje ogromnog broja neargumentovanih prijava (2.328) nije bilo motivisano doprinosu rada ASK, već naprotiv, pokušaju opstrukcije rada i realizacije svog privatnog biznis plana iz ugovora sklopljenog neposredno prije izbora. U prilog tome je činjenica da je Upravni sud odbacio prijave kao neosnovane”, rekao je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније