Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 07. 2018. 07:50 >> 08:33
7

LAUREAT PULEVIĆ

Oba 13. jula čine snagu Crne Gore

Trinaesti jul 1941, ali i onaj davne 1878. predstavljali su snagu Crne Gore i pružali joj moć da opstane, kazao je za RTCG ovogodišnji laureat Trinaestojulske nagrade za životno djelo, botaničar, ekolog, akademik Vukić Pulević. Imponuje mu, kaže, što je dobitnik baš tog priznanja.

U 13. julu Danu državnosti Crne Gore prožimaju se trajne crnogorske ideje. Slobodarstvo i antifasizam 13. jul 1941. proistekao je iz 13. jula 1878. kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država.

Vukić Pulević za Dnevnik TVCG kaže da je 13. jul snaga naše zemlje.

"13. jul je najveća kota u crnogorskoj istoriji i ne može Crna Gora nikada propasti. Može da ima probleme i muke, ali snaga oba 13. jula čini tu moć da ona opstaje", poručio je Pulević.

Trinaestojulske vrijednosti i ideje utkane su u najviše državno priznanje, koju je ove godine, ali za životno djelo zavrijedio Vukić Pulević.

"Imponuje mi sam naslov nagarde i povod kojim se dodjeljuje", naveo je Pulević.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo Vukiću Puleviću , biće uručena 12. jula na svečanosti u Vili Gorica.

Nevenka Jovović, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније