Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

05. 07. 2018. 14:45 >> 14:38

POMOĆ CG

EK: Za zbrinjavanje migranata 90.000 eura

Kao odgovor na nedavno povećanje broja izbjeglica, migranata i tražilaca azila koji prolaze kroz Crnu Goru, Evropska komisija opredijelila je 90.000 eura u humanitarne svrhe kako bi pomogla ljudima u nevolji, saopštila je Delegacija EU u Podgorici.

Sredstva podržavaju Crveni krst Crne Gore u pružanju pomoći u kriznim situacijama, uključujući opremu za hranu, vodu, higijenu, odjeću, prvu pomoć i medicinsku pomoć. Od humanitarne pomoći korist će imati oko 2.000 pojedinaca.

Finansiranje je dio ukupnog doprinosa Evropske unije Fondu za hitnu pomoć (DREF) Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (IFRC).

U posljednjih nekoliko mjeseci sve veći broj izbjeglica, migranata i tražilaca azila je prošao kroz novu „obalnu rutu migracija“.

Kako poručuju iz EU oni iz Albanije ulaze u Crnu Goru na putu prema Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

„Često su im potrebni hrana, voda, odjeća, obuća i osnovni higijenski proizvodi. Takođe im je potrebna medicinska i hitna pomoć. Crveni krst Crne Gore pomaže ljudima kojima je potrebna pomoć već nekoliko mjeseci, uglavnom u prihvatnim objektima, ali i u različitim centrima gdje su prisutni migranti“, saopštila je Delegacija EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније