Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2018. 15:10 >> 15:10

UCG

Mjesta za 2.447 postdiplomaca

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) utvrdio je danas predlog odluke o broju studenata za upis na postdiplomske specijalističke studije 2018/19, kojom je predviđeno 2.447 mjesta.

Predviđeno je da se 1.237 studenata finansira iz budžeta i 1.210 samofinansira.

Kako je saopšteno iz UCG, taj predlog, zasnovan na predlogu Senata, biće dostavljen na razmataranje Ministarstvu prosvjete, o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada.

"Predloženi broj studenata je u okviru prošlogodišnjeg predloga za upis i u skladu je sa licencom Ministarstva prosvjete", kazao je predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica.

Navodi se da se prilikom predlaganja broja studenata Senat rukovodio prvenstveno standardima kvaliteta nastave, procjenama broja studenata koji će nastaviti specijalističke studije i potrebama za obezbjeđenjem norme časova nastavnog osoblja.

Senat se, kako je pojašnjeno u obrazloženju odluke, rukovodio i materijalnom osnovom za realizacijom pojedinačnog studijskog programa, kao i advekatnim odnosom broja studenata i nastavnog osoblja.

Upravni odbor UCG je donio i Odluku o odobravanju dodatnog broja studenata na osnovne studije Univerziteta za studijsku 2018/19. godinu, i to za Arhitektonski i Medicinski fakultet.

"Za studijski program Arhitektura odobreno je dodatnih 11 kandidata, za Medicinu 15, za Visoku medicinsku školu u Beranama deset i za Primijenjenu fizioterapiju u Igalu sedam kandidata", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da odobravanje dodatnog broja kandidata, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, zahtijeva razmatranje Ministarstva prosvjete i konačnu odluku Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније