Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

03. 07. 2018. 08:05   >>  07:53 1

ANKETE POKAZUJU

Putnici se najviše žale na kašnjenje vozova

Broj putnika u prvoj polovini ove godine, u odnosu na uporedni period prošle, veći je za 25.000, a Željeznički prevoz bilježi i rast prihoda od prodaje karata, saopštila je PR te kompanije, Amina Murić. Istakla je da ankete pokazuju da putnici najviše zamjerki imaju na kašnjenja vozova, što je uslovljeno kvarovima na vozovima.

 

Ona je, govoreći o stanju u željezničkom saobraćaju u Crnoj Gori, rekla da su u 2017. godini imali kašnjenja vozova zbog rekonstrukcije pruge u Srbiji, dijelom kroz Crnu Goru, te starosti voznih sredstava.

"Ovi problemi su se prenijeli na prvi kvartal 2018. godine. Već u drugom kvartalu ostvarujemo bolje rezultate u smislu prometa. Rebalansom budžeta s kraja 2017. dobili smo značajna finansijska sredstva od Vlade za opravku voznih sredstava. Izvršili smo opravku dvije lokomotive za međunarodni, a po potrebi i za lokalni saobraćaj", istakla je Murić u Jutarnjem programu Javnog servisa.

Tako je, kako je istakla, zabilježen rast broja putnika, ali i prihoda od karata.

"Broj putnika veći je u prvoj polovini 2018. u odnosu na isti period prošle godine za nekih 25.000 putnika. U finansijskom pogledu, prihodi od prodaje karata veći su za 30 odsto", kazala je Murić.

Kad je riječ o nabavci tri nova elektromotorna voza, ona je rekla da je projekat planinran za 2019. godinu i to sredstvima iz fondova EU.

"To su tri nova elektromotorna voza planirana za 2019. godinu. To će biti vozovi isključivo za lokalni saobraćaj", rekla je Murić i dodala da su od dva španska lokalna voza dva u ispravnom stanju, dok je jedan na opravci.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније