Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

02. 07. 2018. 13:33 >> 13:21

OVE GODINE U GUSINJU

Otvoren poziv za REACT 2018

Nevladina organizacija (NVO) ALFA Centar raspisala je poziv za učešće na Regionalnom Evroatlanskom Kampu REACT 2018, koji će biti održan od 3. do 8. septembra u Gusinju.

Kako je saopšteno iz ALFA Centra, fokus ovogodišnjeg kampa biće na izazovima u oblasti učešća mladih u donošenju omladinskih politika, regionalne saradnje i procesa pomirenja, vladavine prava i demokratizacije, kao i međusobnoj saradnji zemalja regiona u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

„Poziv za učešće traje do 31. jula i otvoren je za studente, predstavnike državnih institucija, lokalnih samouprava, političkih partija, nevladinih organizacija i medija koji su zainteresovani za detaljnije proučavanje tih tema“, kaže se u saopštenju.

Kamp će, kako se navodi, biti idealna prilika da se učesnici bliže upoznaju sa tradicijom, kulturom i istorijom Crne Gore, i na taj način ozbiljnije promišljaju o njenoj budućnosti.

Iz Alfa Centra su kazali da je REACT, kao i prethodnih godina, partnerski okupio državne institucije, međunarodne organizacije i fondacije, lokalnu samoupravu, NVO, biznis partnere i medije.

“Prošlih godina zapaženo je ogromno interesovanje mladih širom svijeta, pa smo u jednom momentu imali 110 polaznika iz 44 zemlje. Novina je i da je jedan od uslova za učešće obavezan esej na temu Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i prilike”, kazali su iz ALFA Centra.

Više informacija o kampu zainteresovani mogu pronaći na veb /web/ stranici www.reactmontenegro.me i Fejsbuk /Facebook/ stranici REACT Camp.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније