Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2018. 20:01 >> 19:52
1

TOKOM LJETA

I crnogorski policajci na hrvatskom primorju

Crnogorski policajci naredna dva mjeseca biće angažovani u Dubrovačko – Neretvanskoj upravi hrvatske policije, u okviru projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Uprave policije. I hrvatski policajci boraviće na crnogorskom primorju.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Vesko Damjanović i pomoćnik direktora za Sektor policije opšte nadležnosti, Nikola Janjušević danas su razgovarali sa službenicima policije koji će narednih dva mjeseca biti angažovani u Hrvatskoj.

Damjanović i Janjušević kazali su da očekuju da će razmjena policijaca, ojačati bezbjednosnu zaštitu i preventivno uticati na kriminalce za vrijeme ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

"Šest policijskih službenika, tri iz uniformisanog i tri iz sastava kriminalističke policije će od 1. jula do 1. septembra, u smjenama od po 20 dana, biti angažovani u policijskoj upravi Dubrovačko Neretvanskoj, dok će u istom periodu na crnogorskom primorju radno boraviti policajci iz Hrvatske”, navodi se u saopštenju.

Projekat razmjene policijskih službenika, kako je saopšteno, počeo je 2012. i obuhvatao je policajce iz Hrvatske, Srbije i Albanije, dok je 2013. godine proširena saradnja sa policijama Makedonije i Italije.

Dodaje se da jedino sa policijom Hrvatske razmjena funkcioniše na bazi reciprociteta, dok iz ostale četiri države službenici radno borave na primorju.

Radno angažovanje policijskih službenika iz tih pet država na primorju vrši se shodno protokolima o saradnji između policija tokom ljetnje turističke sezone, koje crnogorska policija svake sezone potpisuje sa policijama tih država.

"Dosadašnja praksa i iskustva saradnje policija i razmjene policijskih službenika u toku turističke sezone dali su jako dobre rezultate u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela i u razvoju i jačanju kvalitetnih odnosa partnerskih policijskih službi”, zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније