Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

27. 06. 2018. 18:39   >>  18:39

ZA SEZONU POŽARA

Spremno 600 vatrogasaca, avioni i helikopter

Sistem zaštite i spašavanja preduzeo je neophodne mjere i radnje kako bi spremno dočekao požarnu sezonu, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije.

Navodi se da je u cilju pripreme za predstojeću požarnu sezonu održan sastanak Direktorata, na kome na kome je zaključeno da su "svi subjekti sistema zaštite i spašavanja pokazali odgovoran odnos prema tom pitanju i preduzeli neophodne mjere i radnje kako bi spremno dočekali ovu sezonu".

Konstatovano je da je u pogledu ljudskih i materijalnih kapaciteta napravljen pomak u odnosu na prethodnu sezonu, kako na državnom, tako i na opštinskom nivou.

Navodi se da su ljudski resursi uvećani za dva nova dobrovoljna vatrogasna društva (Bijela i Luštica) sa oko 70 pripadnika, a da je jedan broj jedinica lokalne samouprave izrazio spremnost da u ljetnjem periodu poveća broj vatrogasaca kroz sezonsko angažovanje.

"Broj vatrogasaca-spasilaca u službama zaštite i spašavanje je oko 600. Na raspolaganju će biti oko 190 vatrogasno-spasilačkih vozila, kao i jedan avion više u odnosu na prethodnu sezonu (ukupno tri aviona tipa AIR TRACTOR), kao i novonabavljeni helikopter Vojske Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Opetarivni štab je, shodno informacijama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da će već narednih dana temperature u centralnoj i južnoj regiji preći 30 stepeni, čime se povećava rizik od nastajanja požara, apelovao na sve subjekte sistema da nastave sa sprovođenjem preventivnih mjera zaštite od požara u skladu sa svojim nadležnostima.

"Operativni štab posebno apeluje na građane da budu odgovorni i daju svoj doprinos u smislu sprovođenja preventivnih mjera, na način što će urediti svoja dvorišta, pokositi svoja imanja i pridržavati se pravila vezanih za zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru tokom požarne sezone", navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da za sve hitne situacije građani mogu pozvati broj 112, kao i broj opštinskih službi zaštite i spašavanja 123.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније