Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2018. 11:58 >> 22:33
3

DAMJANOVIĆ O ISTRAGAMA

"Na slučaju Lakić radimo sa FBI"

Na rasvjetljavanju pokušaja ubistva novinarke Olivere Lakić crnogorska policija radi u saradnji sa partnerskim službama. Na tom predmetu radimo sa FBI, rekao je direktor policije Vesko Damjanović za TVCG. On naglašava da kriminalne organizacije protiv kojih se bore raspolažu sa enormnim bogatstvom i da je ključno uništiti ih ekonomski.

 

U toku 2018. godine u Crnoj Gori se dogodilo 9 ubistava, od kojih je 6 rasvijetljeno.  Od 16 pokušaja ubistva, rasvijetljeno je 13.

Ne saopštavajući detalje, kako ne bi ugrozio istražni postupak, Direktor policije kaže da su preduzete istražne radnje i vještačenja donijele pomak u istragama koje još traju.

Damjanović ističe da je borba sa kriminalnim organizacijama koje su međusobno sukobljene izazovan zadatak.

"Tačno je da te organizovane kriminalne grupe raspolažu sa enormnim bogatstvom, djeluju na teritoriji više država. Prije izvršenja svakog teškog krivičnog djela rade organizovano i planski, kao i nakon djela, koriste ukradena vozila, oružje sa brisanim serijskim brojevima, silikonske maske, rukavice, uništavaju dokaze i to otežava rasvjetljavanje krivičnih djela."

Damjanović kaže da crnogorska policija ima kapaciteta da se izbori i sa takvom vrstom kriminala, u saradnji sa svim nadležnim tužilaštvima. 

"Cilj je da se ekonomski uništi organizovana kriminalna grupa, da se unište sredstva iz kojih crpe svoju moć."

Za oko trideset osoba raspisane su crvene Interpolove potjernice, kaže Damjanović.

U slučaju pokušaja ubistva novinarke Olivere Lakić koji je, kako navodi Direktor policije, izazvao posebnu pažnju ukupne javnost i evropskih institucija, svi kapaciteti Uprave policije stavljeni su na raspolaganje za rasvjetljavanje tog krivičnog djela. 

"Preduzeli smo mnogobrojne operativno taktičke i istražne radnje i intenzivno razmjenjujemo informacije sa partnerskim službama. Napomenuću da na tom predmetu radimo i sa FBI."

On kaže da su sve istrage podjednako važne, a da je ovo slučaj koji je jedan od prioriteta u radu policije. 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније