Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

25. 06. 2018. 11:20 >> 11:09

PREDVODIĆE CG DELEGACIJU

Šehović u Briselu o reformama u obrazovanju

Ministar prosvjete, Damir Šehović, predvodiće crnogorsku delegaciju na sedmom Ministarskom sastanku Platforme za Zapadni Balkan o obrazovanju, nauci, istraživanju i inovacija, koji se danas i sjutra održava u Briselu.


Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da sastanak organizuje Generalni direktorat za obrazovanje, mlade, sport i kulturu Evropske komisije (EK).

"Na sastanku će se razgovarati o reformama u obrazovanju na Zapadnom Balkanu, aktivnostima koje se organizuju u okviru Platforme, o angažmanu Evropske unije u okviru Nove Strategije za Zapadni Balkan", navodi se u saopštenju.

Tema će biti i automatsko priznavanje akademskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu. 

Iz Ministarstva su kazali da će Šehović na sastanku predstaviti reformu obrazovanja u Crnoj Gori. 

Kako su naveli iz tog resora, na sastanku će govoriti direktorica Generalnog direktorata za obrazovanje, mlade, sport i kulturu EK, Temis Kristofidou, evropski komesar za obrazovanje, kulturu i mlade, Tibor Navračić.

Najavljeno je i učešće generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju, Gorana Svilanovića i evropskog komesara za istraživanje i inovacije, Karlosa Moedasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније