Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ TVCG ]

22. 06. 2018. 20:09 >> 21:49
3

VUKSANOVIĆ REAGOVAO

"Pogrešna uplata, vratio sam sredstva"

Predsjednik Odbora direktora "Aerodroma Crne Gore" Božidar Vuksanović ističe da je vratio sredstva pogrešne uplate u budžet Crne Gore.

Vuksanović je reagovajući na odluku Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) kazao za TVCG da se odlukom o izboru predsjednika Odbora direktora ne odlučuje o ličnom interesu.

On je dodao da Odbor direktora u vezi sa izmjenom statuta ne donosi bilo kakvu odluku, već to radi Vlada. Osvrnuo se i na profesionalizaciju funkcije.

"Vlada je na sjednici donijela odluku o profesionalizaciji da može da se funkcija vrši profesionalno, kada je u pitanju odnos koji je vezan za radni odnos to je vlada svojim aktima, odnosno preko Skupštine, definisala kao stratešku mjeru", rekao je Vuksanović.

Vuksanović ipak tvrdi da je nakon prestanka funkcije, uputio zahtjev Upravi za inspekcijske poslove, da mu više ne uplaćuju mjesečnu zaradu.

"I pored toga je uslijedila uplata od tri uplate u narednom periodu, nakon čega sam ponovo usmeno intervenisao prema Upravi za inspekcijske poslove da se to ne radi. Kad sam pretpostavio da se radi o pogrešnoj uplati da je to vezano za taj dio, ta sredstva od ta tri mjeseca, sam vratio na budžet Crne Gore", zaključio je Vuksanović.

Protiv odluke ASK-a, može se da se pokrene upravni spor u roku od 20 dana od prijema odluke. Vuksanović je kazao da će da postupi u skladu sa zakonom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније