Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2018. 07:13   >>  07:01

O PREDLOGU VLADE

Venecijanska komisija o Sudskom savjetu

Venecijanska komisija razmatraće danas Vladin Predlog dopuna Zakona o Sudskom savjetu i sudijama kojim je predviđeno da članovi tog tijela nastave da vrše dužnost do proglašena novog sastava.

Ovom odredbom treba da se spriječi blokada rada Sudskog savjeta, kome mandat ističe 2. jula. 

Zbog bojkota dijela opozicije, ne očekuje se da će četiri člana iz reda uglednih pravnika za Sudski savjet, koji se biraju u Skupštini dvotrećinskom, odnosno tropetinskom većinom mjesec kasnije, biti izabrana do tada.

Crnogorska Vlada zatražila je da se Predlog zakona o dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama usvoji u parlamentu po skraćenom postupku. Ta tema uvršćena je u dnevni red tekuće sjednice parlamenta.

Zakonodavni odbor odgodio je u srijedu sjednicu na čijem dnevnom redu je bilo izjašnjenje na Vladin predlog. 

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin rekao je ranije da očekuje odgovoran odnos svih protagonista političke scene prema datoj situaciji i njihovo učešće u parlamentarnom životu.

On očekuje i da će ovaj dokument dobiti podršku poslanika. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније