Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

20. 06. 2018. 18:37 >> 18:27
5

KOCIJANČIĆ PORUČILA

"Smjena Mićunovića pogoršava situaciju"

Smjena direktora Televizije Crne Gore (TVCG), Vladana Mićunovića, protiv je slobode izražavanja i medija, koja je temeljna vrijednost Evropske unije (EU), poručili su iz Evropske komisije (EK).

Portparolka EK, Maja Kocijančić, kazala je agenciji MINA da je proteklih mjeseci EU više puta primijetila da je političko uplitanje u Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) stvar ozbiljne zabrinutosti.

Kako je istakla, smjena Mićunovića, koja je uslijedila nakon razrješenja generalne direktorice RTCG-a Andrijane Kadije, pogoršava situaciju.

„Takve odluke su protiv slobode izražavanja i medija koja je temeljna vrijednost EU, ključni element procesa pridruživanja Crne Gore Uniji i važno privremeno mjerilo koje se mora ispuniti u skladu sa poglavljem 23“, ocijenila je Kocijančić.

Ona je rekla da crnogorske vlasti treba da postupaju prema evropskim vrijednostima i standardima, na koje su se obavezale.

Kocijančić je poručila da je neprihvatljivo da je grant EU, koji podržava profesionalizam RTCG-a, zloupotrebljen kao argument za smjenu uprave Javnog servisa.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније