Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 06. 2018. 12:03 >> 11:52

KFW OPŠTINI ULCINJ

"Važno da imate novca za upravljanje novim sistemom"

Za Njemačku razvojnu banku (KFW) važno je da Opština Ulcinj ima dovoljno prihoda za održavanje i upravljanje novim sistemom za vodosnabdijevanje i odvođene otpadnih voda, kazao je zvaničnik te institucije na sastanku s prvim čovjekom naše najjužnije opštine Ljorom Nrekićem.

Nrekić je naglasio da je to projekat od velike važnosti za Opštinu Ulcinj i da sve opštinske službe stoje maksimalno na raspogaganju kako bi što prije počela njegova realizacija.

"V.d. izvršna direktorka i glavna pravnica Vodacoma, Nada Krivokapić rekla je da su se trenutno pojavili neki problemi sa kompanijom koja treba da radi reviziju projekta zbog različitog tumačenja novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, ali da vjeruje da su na dobrom putu da to rješenje. On je dodala da očekuje raspisivanje glavnog tendera za izvođenje radova u septembru ili oktobru ove godine", saopšteno je iz Opštine Ulcinj..

Projekat unaprjeđenja vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Ulcinju, za koji se Opština zadužila 20 miliona eura kod njemačke KfW banke, obuhvata rehabilitaciju i izgradnju 65,3 km vodovodne mreže.

"U prvoj fazi planira se, pored ostalog, i rehabilitacija izvorišta i pumpnih stanica, rekonstrukcija postojećeg rezervoara kapaciteta 1600 m3 u Bijeloj Gori, te izgradnja dva nova rezervoara kapaciteta 6000 m3 i 300 m3 u Brajši i Đeranama. Planirane mjere obuhvataju i rekonstrukciju kanalizacione mreže u užem gradskom jezgru u dužini od 1,6 km i rehabilitaciju podmorskog ispusta Đerane u dužini od 1,1 km. Druga faza projekta obuhvata izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u mjesto Zoganje", objasnili su iz Opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније