Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 06. 2018. 10:49   >>  10:42 4

NAPRAVILI FARMU KOZA

Umjesto Jadrana, Rusi izabrali Grahovo

Za razliku od većine Rusa, koji se nakon dolaska u našu zemlju nastanjuju na obali Jadranskog mora, petočlana porodica Tjuševski od maja 2013. živi na Grahovu. Tu su napravili farmu koza i proizvode više vrsta sira.

"U Crnoj Gori smo od 17.maja 2013. Tada smo došli da posjetimo roditelje od moje supruge, sve nam se svidjelo i ostali smo“, istakao je Vitalij Tjuševski za TVCG.

Kako je naglasio priroda i ljudi su ga, na neki način, privukli da ostane u našoj zemlji.

„U Rusiji sam se bavio sličnim poslovima, imao sam poljoprivredno gazdinstvo. Držao sam svinje. Ovdje je bilo neophodno da se zanimam i odlučio sam se za farmu koza“, objasnio je on.

Ćerka Angelina je tu sa pomogne roditeljima, a to što čine i njeni brat i sestra. Njihov rad i trud se isplati, objašnjava ona, jer svi proizvodi sa njihove farme imaju tržište, pa se sir koji proizvode može naći u skoro svim radovima na jugu naše zemlje.

„Naš sir zainteresovani mogu da kupe u Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu, Baru, Nikšiću i Podgorici. Veliki broj naših mušterija su Rusi“, kazala je ona.

Na farmi se proizvode raznovrsni sirevi, pa su tu: tvrdi, sitni, sušeni, nemasni, mladi, kao i sirevi sa raznovrsnim ljekovitim biljem.

„Mi pravimo oko 20 vrsta sira. U sir stavljamo slatku papriku, ljutu papriku, različite začine, origano, ruzmarin, a stavljamo i crno vino.
Plan ovih vrijednih domaćina je da prošire proizvodnju i da se u narednom periodu na njihovoj farmi nađe oko 500 koza", rekla je Angelina.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније