Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

17. 06. 2018. 07:43 >> 07:41
3

U LOŠEM STANJU

Pod hitno sanirati put od SA do PG

Drumski put jedina je direktna veza koja spaja Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Da je potrebno poboljšati i saobraćajnu infrastrukturu između Sarajeva i Podgorice smatraju turistički poslenici iz Bosne i Hercegovine koji vjeruju da bi to uticalo i na porast broja turista s tog područja.

 

Putovanje automobilom od Sarajeva do Podgorice, iako nas dijeli svega 200 kilometara, traje najmanje četiri sata. Razlog je loš put, naročito od Foče do Šćepan polja, ali djelimično i nakon prelaska crnogorske granice prema Nikšiću.

Turistički poslenici iz Bosne i Hercegovine zbog te činjenice apeluju na nadležne državne organe da u interesu oba naroda unaprijede saobraćajnu infrastrukturu.

Muamer Luvtić iz sarajevske Tutrističke agencije Centroturs, smatra da bi nakon rekonstrukcije puta od Foče do granice sa Crnom Gorom, naša zemlja imala ogroman skok u broju dolazaka gostiju.

Crna Gora dijeli mišljenje stanovnika susjedne države da glavnu direktnu saobraćajnu vezu sa Bosnom i Hercegovinom treba modernizovati.

Velimir Šljivančanin iz Ambasade Crne Gore u BiH podsjeća da je naša zemlja "grantom Zapadno-balkanskog investiciong fonda dobila tri i po miliona eura za izradu projekta i studje izvodljivosti".

"Trenutno se radi na tom projektu. Ja se nadam, prema mojim saznanjima, on će do kraja godine biti već i donesen. Takođe sa bosanskohercegovačke strane se rade određeni projekti da se sa njihove strane od Foče do Šćepan Polja napravi isto kvalitetna saobraćajnica, kako bi ta saobraćajnica između dva glavna grada bila bliža u odnosu na današnjih četiri sata koliko nam treba".

Razmatra se i mogućnost realizacije regionalnog projekta željezničke pruge Nikšić - Trebinje - Čapljina, ali i aktiviranje avio-prevoza.

"Mi trenutno nemamo uspostavljenu direktnu liniju između Podgorice i Sarajeva, ali prema mojim saznanjima u toku su pregovori o uspostavljanju kružne avio linije između Skoplje-Podgorica iz Sarajeva koja bi na neki način doprinijela kvalitetnim povezivanjem između dva glavna grada", rekao je on.

Svetlana Vujotić, RTCG 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније