Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(Mina)

14. 06. 2018. 21:10 >> 20:58

SUDSKI SAVJET

Intervjuisali dio kandidata za sudije

Sudski savjet obavio je danas intervju sa jednim brojem kandidata koji su se prijavili na oglas za izbor deset sudija u osnovnim sudovima, koji su prošli pismeno testiranje, dok će ostali kandidati, kako je saopšteno, biti intervjuisani u petak.

Iz Sudskog savjeta su kazali da je intervju obavljen sa Bojanom Pavićevićem, savjetnikom u Osnovnom sudu u Bijelom Polju, Goranom Živkovićem, savjetnikom u ZIKS-u u Bijelom Polju, Radomirom Kljajevićem, Amrom Burdžević i Azrom Idrizović, savjetnicima u bjelopoljskom Višem sudu i sa Dinom Lukačem, savjetnikom u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju.

Intervju je obavljen i sa Vukajlom Smolovićem, savjetnikom u Osnovnom sudu u Bijelom Polju, Ninom Paović i Jasminom Bracanović, savjetnicama u Osnovnom sudu na Cetinju, Bojanom Dubljevićem, savjetnikom u Osnovnom sudu u Herceg Novom, Jelenom Dragović, savjetnicom u Osnovnom sudu u Beranama i Milošem Ivanovićem, savjetnikom u Osnovnom sudu u Nikšiću.

"Intervju sa ostalim kandidatima će se obaviti na nastavku sedme sjednice Sudskog savjeta, koja će se održati u petak", navodi se u saopštenju.

Savjet je dao mišljenja na predloge Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji osnovnih sudova u Nikšiću, Beranama i u Ulcinju.

Verifikovan je, kako je saopšteno, i Nacrt memoranduma o razumijevanju u vezi sa uslovima upućivanja crnogorskog službenika na rad u Savjet Evrope.

"Sudski savjet je dao instrukciju Ministarstvu vanjskih poslova, kako bi Memorandum o upućivanju Jovana Stankovića, sudije Osnovnog suda u Herceg Novom na rad u Registar Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, mogao da se zaključi sa Savjetom Evrope", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Vesna Aćimić imenovana za sekretarku Sekretarijata Sudskog savjeta, nakon sprovedenog javnog konkursa i dostavljene liste kandidata koji ispunjavaju uslove za to radno mjesto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније