Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 06. 2018. 20:08   >>  19:53

MJEŠTANI BREZANA

Blokiraće put, traže odštetu od CGES-a

Mještani pivskih sela Donja i Gornja Brezna saopštili su da će u ponedjeljak u 7 ujutro blokirati put ka svojim kućama i da neće dozvoliti predstavnicima Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kao ni njihovim izvođačima radova na 410KW dalekovodu Lastva - Pljevlja, da uđu u sela.

Mještani tvrde da su izvođači radova, svojom teškom mehanizacijom, potpuno uništili put do njihovih domova.

"Taj put su mještani Brezana izgradili na svojim imanjima i svojim novcem, a sada ga je uništio CGES koji radi za interese tajkuna. I bukvalno otimaju imanja ljudima, bahato i divljački upadaju bez ikakvog pravnog osnova, stotinama su uništili imovinu, i to u spezi sa institucijama koje treba da štite gradjane, stotine sudskih sporova mještani Pive vode jer im je CGES unistio i uzurpirao imanja bez ikakve ili minimalne nadoknade. Turizam je tek počeo da se razvija u Breznima, stranci da dolaze zbog netaknute prirode, a sada nam je CGES uništio i prirodu i put do naših kuća. Došli su u Brezna da ruše i otimaju od sirotinje. Pri tome neće ništa da ulože i investiraju u ovaj kraj, a neće ni ljudima pošteno da plate imanja koja su uništili", navode oni.

Mještani od CGES-a traže da im, kako kažu, za sva imanja koja su oteli i uništili pošteno plate, da poprave put koji su potpuno uništili, odnosno da naprave novi i da investiraju u dovođenje vode mještanima Brezana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније