Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

14. 06. 2018. 13:36   >>  13:25

U PODGORICI

Projekat obuke i zapošljavanja OSI

Spirit Art Montenegro i Mastermind production & marketing d.o.o. pokrenuli su projekat obuke i zapošljavanja lica sa invaliditetom na teritoriji Podgorice pod nazivom "Osnaženi i edukovani za nove trendove na tržištu rada".

Projekat, koji je počeo 7. maja, trajaće deset meseci, a realizuje se u okviru grant šeme Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

"Projekat je nastavak inicijative Zavoda za zapošljavanje Crne Gore da u saradnji sa poslodavcima unaprijedi poslovne vještine lica sa invaliditetom, a s ciljem smanjenja njihove nezaposlenosti. U tu svrhu kroz projektne aktivnosti koje se odnose se na jačanje kapaciteta, ekspertskog znanja, edukaciju odnosno profesionalnu rehabilitaciju kao i aktivnosti koje se tiču adekvatne socijalizacije uključeno je 6 lica sa invaliditetom", navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, oni će biti osnaženi i u potpunosti osposobljeni za obavljanje poslova »poslovnog administratora« kroz teorijsku obuku koja je počela prethodne nedelje i trajaće do septembra mjeseca, kada će polaznici krenuti sa obukom na radnom mjestu u okviru koje će sticati vještine i znanja koja su neophodna za svakodnevno obavljanje radnih zadataka.

"Nakon završetka projekta tri lica dobiće zaposlenje, dok će ostali biti edukovani i osnaženi da uz preporuke Spirit Art Montenegro i Mastermind production & marketing d.o.o. ravnopravno učestvuju na konkurse za zaposlenje. Da bi se stvorilo drušvo, koje će u svom punom kapacitetu pružiti jednake šanse osobama sa invaliditetom, od mogućnosti socijalizacije, sticanja znanja i edukacije pa do konkretnog zaposlenja odnosno uspostavljanja radnog angažmana kod poslodavaca, različite društvene strukture moraju biti aktivne i dati sopstvene doprinose iz svog ugla i domena svog rada. U tom smislu, poslodavci moraju imati aktivnu ulogu, te iznad svega na svom primjeru pokazati adekvatan odnos prema licima sa invaliditetom. Spirit Art Montenegro u svom timu ima lica sa invaliditetom i prepoznao je ovu ranjivu grupu kao značajan radni potencijal i time otklonio stereotipe i predrasude. Kvalitetan rad, požrtvovanost i posvijećenost poslu naših zaposlenih lica sa invaliditetom, za nas je odlična preporuka za sva ostala lica i koristimo priliku da ovim putem pozovemo sve poslodavce da nam se pridruže i da zajedničkim naporima radimo na povećanju zaposlenosti i unaprijeđenju socialnog i društvenog statusa lica sa invaliditetom. Naročito apelujemo na medije da prate rad na realizaciji ovog cilja i promovišu zapošljavanje lica sa invaliditetom", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније