Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

15. 06. 2018. 07:00 >> 06:49
3

NAREDNIH 15 DANA

Počinje kampanja "Pojas za sve"

Od danas se realizuje kampanja "Pojas za sve", posvećena važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima, saopštila je Uprava policije.

 

Kampanja će trajati narednih 15 dana, a realizuje se u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore.

"Kampanja 'Pojas za sve' ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu. Važno je reći da se korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život putnika za 50%", saopštila je policija.

Kampanja, koju Saobraćajna policija sprovodi periodično, ima i preventivnu i represivnu komponentu.

"Preventivna se ogleda u ukazivanju na važnost poštovanja ovog saobraćajnog pravila, što će između ostalog biti urađeno i emitovanjem edukativnog spota 'Pojas za sve' u medijima. Represivne mjere i radnje biće sprovođene prema licima koja ne budu koristila sigurnosni pojas shodno zakonu, a posebna pažnja će se posvetiti prevoženju djece u vozilima na pravilan način kako bi kategorija najmlađih učesnika u saobraćaju bila što više zaštićena", navodi se u saopštenju Uprave poliije.

Kampanja će trajati do 1. jula.

"Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja koji će biti uzeti u obzir prilikom planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima", saopštila je policija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније