Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 06. 2018. 16:35 >> 16:43

NUHODŽIĆ NAJAVIO

U centru Nikšića uskoro video nadzor

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić najavio je nastavak ulaganja u policijsku opremu i usavršavanja, kako bi policija bila još efikasnija i time značajno unaprijedila bezbjednost građana.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je opredijeljeno da dodatno radi na boljoj opremljenosti policije i stručnom usavršavanju policijskih službenika, jer time značajno unapređujemo bezbjednost građana. Poboljšanje uslova rada policije doprinosi većoj sigurnosti svih nas", rekao je ministar Nuhodžič u Nikšiću, gdje je sa v.d. direktora Uprave policije Veskom Damjanovićem obišao Centar bezbjednosti i upoznao se sa stanjem na terenu u ovoj crnogorskoj opštini.

Ministar je saopštio da je Centar bezbjednosti Nikšić ostvario značajne rezultate, ističući da je na teritoriji ove opštine u prethodnoj godini procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iznosio 72,4 odsto, kao i da su dosadašnji rezultati za ovu godinu ohrabrujući.

Tokom sastanka sa načelnikom Centra bezbjednosti Miloradom Žižićem, bilo je riječi i o unapređenju rada policije, poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih, jačanju kadrovskih i tehničkih kapaciteta, ali i o tome koje aktivnosti dodatno treba preduzeti na planu očuvanja javnog reda i mira i borbe protiv kriminala.

Na sastanku ministra unutrašnjih poslova i v.d. direktora Uprave policije sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem zaključeno je da je odlična saradnja Opštine i Policije potvrđena i u okviru projekta postavljanja video nadzora na javnim površinama, sa ciljem poboljšanja prevencije, ali i otkrivanja krivičnih djela i prekršaja.

Ministar se zahvalio predsjedniku Opštine na odluci lokalne vlasti da ustupi građevinsko zemljište i oslobodi naknade za komunalno opremanje objekat predviđen za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u MUP-u, Policiji i Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Boravak u Nikšiću ministar Nuhodžić je iskoristio i da posjeti dnevni centar za djecu i porodicu Defendologija, koji je jedini centar u Crnoj Gori koji se bavi djecom koja žive i rade na ulici, odnosno djecom koja se bave ili su u riziku od prosjačenja, kao i prostorije nevladine organizacije SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić.

Govoreći o radu Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, koji je formiran na inicijativu MUP-a i čije su članice predstavnice civilnog sektora, iskazao je poštovanje prema posvećenosti žena koje na svakodnevnom nivou pružaju podršku žrtvama.

Nuhodžić je poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu sprovodi aktivnosti kako bi ohrabrilo žene da prijave nasilnike, kao i da je za uspješnu borbu protiv ovog krivičnog djela neophodna saradnja svih subjekata društva.

„Cilj nam je da zajednički radimo na prevenciji, ali i da se snažno suprotstavimo svim oblicima nasilja, da obavljamo preventivne akcije i procesuiramo počinioce ovog krivičnog djela“, zaključio je ministar Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније