Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 06. 2018. 13:34 >> 13:23
5

MEDIA CENTAR PONOVO POZIVA

Članovi Savjeta RTCG da podnesu ostavke

Media Centar ponovo poziva članove Savjeta RTCG da, bez odgađanja, podnesu ostavke i time, kako su kazali, daju najveći doprinos radu nacionalnog medijskog javnog servisa.

Media centar poziv je uputio Ivanu Jovetiću, Dragani Tripković, Mimu Draškoviću, Igoru Tomiću, Goranu Sekuloviću, Slobu Pajoviću, Milanu Radoviću, Perku Vukotiću i Vladimiru Pavićeviću.

Iz Media centra pozivaju članove Savjeta da se konačno javno izjasne povodom njihovog poziva da podnesu ostavke.

"Napominjemo, kako dalje učešće u radu Savjeta onih članova koji su se protivili smjeni Andrijane Kadije daje privid legitimnosti ovog tijela. Savjet u kojem su, nakon nezakonitih odluka Skupštine Crne Gore, imenovani kadrovi DPS-a (Jovetić, Sekulović i Pajović) koji su ojačali poziciju već prepoznatljivog kadra vladajuće partije Mima Draškovića, ne mogu zastupati interese crnogorske javnosti, što je osnovna uloga ovog tijela", navodi se u saopštenju.

Nedavno saopštenje Savjeta RTCG upućeno Evropskoj komisiji, SAD i OSCE-u, u toj NVO ocjenjuju kao još jedan dokaz političke profilacije tog tijela, "koje je postalo karikatura i lišeno bilo kakvog legitimiteta za upravljanje dobrom svih građana".

"Sve odluke Savjeta RTCG, donijete nakon nezakonitih smijena prethodnih članova u Skupštini, štetne su za započete promjene u nacionalnom medijskom javnom servisu. Razrješenjem Andrijane Kadije nastavljen je proces partijskih čistki u RTCG. V.D. generalnog direktora, Božidar Šundić je najavio dalje 'promjene' u rukovodnom kadru i uskoro će se, nema sumnje, na najodgovornijim mjestima u RTCG naći partijski kadrovi DPS-a a ne profesionalci. Vjerovatno će biti nagrađeni na primjeren način i novinari koji ovih dana izgaraju u naporu da se dodvore novom-starom rukovodstvu", kazali su iz Media centra.

Od Vlade Crne Gore traže da izmjenama Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG osigura samostalnost javnog medijskog servisa.

"Media Centar skreće pažnju Vladi na to da sadašnja verzija ovog propisa predstavlja regresiju i dodatno učvršćuje kontrolu partijske većine u Skupštini nad RTCG. Ukoliko ostanu na snazi rješenja ponuđena u nacrtu izmjena i dopuna zakona, onda će postati jasno da je Vlada obmanjivala domaću i međunarodnu javnost iznoseći stavove da se preduzimaju koraci u osiguranju samostalnosti RTCG", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Skupštine Media Centra, Dragoljub Vuković.

Vuković podsjeća da je Media Centar početkom aprila dostavio predlog amandmana na Zakon o RTCG.

"Ministatrstvo kulture je na naše napore da damo doprinos unapređenju zakonskog rješenja odgovorilo nezakonitim odbijanjem uključivanja našeg prestavnika u radnu grupu koja priprema zakonski tekst. Očigledno je da se u sadejstvu Vlade i Skupštine, odnosno DPS-a, sprema dalje zarobljavanje RTCG", kazao je Vuković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније