Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 06. 2018. 12:13 >> 12:29
1

NURKOVIĆ U MAKAU

Kinezi zainteresovani za turizam i energetiku

Predstavnici više sektorskih udruženja iz kineske pokrajine Guan Don, koja je među najbogatijim i ekonomski najrazvijenijim regionima u Kini zainteresovani su za ulaganje u proizvodnju električne energije, turizam, objekte putne infrastrukture, luke u zemlje jugoistočne Evrope a posebno su zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru. Najavili su skoru posjetu Crnoj Gori kada će i konkretizovati interesovanja, saopšteno je iz Ministartsva pomorstva i saobraćaja.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović, borave u Kini, na poziv organizatora devetog Međunarodnog foruma za investicije i građevinu, koji se već tradicionalno održava u kineskoj pokrajini Makao.

"Na ovom impozantnom skupu učestvuju predstavnici iz 65 država, premijeri, ministri, predstavnici finansijskih institucija, raznih privrednih sektora, među kojima su najbrojniji predstavnici građevinskih firmi, koje se posebno bave izgradnjom objekata infrastrukture", saopšteno je iz ministarstva.

Na skupu na kojem je prisustvovalo oko 2000 učesnika, kako dodaju Nurković i Beratović, sastali su se sa više delegacija i predstavnika raznih preduzeća, koja su zainteresovana da investiraju i grade objekte infrastrukture u zemlje jugoistočne Evrope, između ostalih i u Crnu Goru, za koju su, kkao se navodi, pokazali posebno interesovanje.

Iz ministarstva ističu da su resorni ministar i savjetnik premijera obavili niz razgovara, a posebno su izdvojili razgovore obavljene sa predstavnicima više sektorskih udruženja iz kineske pokrajine Guan Don, koja je među najbogatijim i ekonomski najrazvijenijim regionima u Kini, a broji oko 120 miliona stanovnika i raspolaže sa ogromnim novcem za ulaganja u različite sektore.

"Posebno su pokazali interesovanje za ulaganje u proizvodnju električne energije, turizam, objekte putne infrastrukture, luke i dr. Najavili su skoru posjetu Crnoj Gori i tom prilikom će konkretizovati interesovanja, saopšteno je tokom razgovora", kazali su iz ministarstva.

Predstavnici su Nurkovića i Beratovića informisali, da neke od kompanija iz njihovih udruženja već investiraju kapital u neke projekte u BiH, vode intenzivne razgovore oko investiranja u Srbiju, a ne manje interesovanje su pokazali i za ulaganja u Crnu Goru.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније