Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 06. 2018. 15:15 >> 17:04
18

KADIJA NA SAVJETU

"Nemam leđa, ali imam kičmu"

Smijenjena direktorica RTCG Andrijana Kadija je kazala da joj nije stalo do direktorske pozicije, jer da jeste, kako je dodala, znala bi da je sačuva.

Ona je tokom sjednice Savjeta, navela da je svjesna da se ne može odbraniti od unaprijed donešene odluke.

"Nije mi stalo do direktorske pozicije, jer da jeste znala bih da je sačuvam. Ali mi je stalo da kažem da nijesam lopov ni prevarant. Smijenićete me nezakonito. To je dobro jer teško da bi mogli da sarađujemo. Ne želim nikome da prođe ono što sam ja morala", navela je ona.

Kadija je ocijenila da ugovor sa CGO nije donio nikakvu štetu, već samo dobro za RTCG.

"Ugovor nije ugrozio nezavisnost RTCG, naprotiv donio je samo dobro. Naši zaposleni imali su priliku da se okušaju u istraživačkim pričama koje promovišu objektivno sagledavanje činjenica, koje promovišu objektivno sagledavanje činjenica, koje promovišu etički kodeks i takvo novinarstvo. Uostalom sve emisije i prilozi koji su emitovani urađeni su u skladu sa postulatima profesije i na te sadržaje nije bilo nijedne profesionalne primjedbe", kazala je Kadija.

Ona je navela i da ugovor sa CGO, RTCG ne košta ni centa.

"Zbog toga Savjet nijesam ni upoznala o njemu, jer to moram da radim samo ako RTCG nešto plaća u iznosu većem preko 100.000 eura. Ugovor sa CGO je samo povod, jer ste mjesecima unazad najavljivali smjenu i tražili propuste", navela je Kadija.

Ona je dodala da je njen grijeh što je apolitična, što ne pripada nijednom centru moći, što je svoja, što se, kako je dodala u Crnoj Gori to ne prašta.

"Što nikoga u ovoj kući nisam pitala za koga je i za koga glasa. Što me politička opredjeljenja ne zanimaju. Interesovali su me samo profesionalni i ljudski kapaciteti.Da sam htjela da se bavim politikom napustila bih novinarstvo. Htjela sam profesionalan Javni servis, htjela sam da Javni servis bude medijska majka svih građana, bez obzira na njihova vjerska, nacionalna i politička uvjerenja", navela je Kadija.

Garantuje da niko sa stane nije vodio uređivačku politiku u RTCG. 

"Držala sam distancu od vlasti i opozicije i od svih centara moći. RTCG nikada nije bila nezavisnija. Garantujem vam da ljudi u ovoj kući nikada nijesu imali veću slobodu. Gradila sam sistem kako nikome ne bi bilo važno ko je sjutra na čelu kuće. Ne smjenjujete me što sam lošije radila od prethodnika već što sam nepodobna", rekla je Kadija.

Prema njenim riječima, RTCG je poslovala pozitivno.

"Isplatili smo zaostale prevoze, sami vratili dio duga Radio-difuznom centru, počeli prvu fazu digitalizacije. Istraživanje javnosti je pokazalo da smo prvi po povjerenjeu. Danas treba da budem ponosno poslije ovakvih rezultata", poručila je Kadija.

Ona je navela i da je njena smjena u potpunosti očekivana.

"Nemam leđa i ponosna sam na to, ali imam kičmu, i ne dam da mi je slomite. Kako sam radila, tako mi Bog vratio", zaključila je Kadija.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније