Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

05. 06. 2018. 18:55   >>  18:48

UNESCO

Konkurs za prijem mladih profesionalaca

UNESCO je raspisao konkurs za program Mladi profesionalci u okviru ciklusa za ovu godinu, koji je osmišljen sa ciljem poboljšanja geografske zastupljenosti zaposlenih u Sekretarijatu organizacije, doprinosa podmlađivanju kadra i povećanju zastupljenosti žena.

Navodi se da kandidati treba da budu državljani zemlje koja nije zastupljena ili je slabo zastupljena u Sekretarijatu UNESCO-a i da su starosti do 32 godine do 31. decembra ove godine (tj. rođeni 1986).

Dodaje se da kandidati treba da posjeduju univerzitetsku diplomu, poželjno sa specijalizacijom ili glavnim poljem studiranja iz oblasti obrazovanja, javne politike, prirodnih i osnovnih nauka, kulturne baštine, društvenih i humanističkih nauka.

„Kao i iz oblasti komunikacija i informacija, međunarodnih odnosa i političkih nauka, ekonomije, međunarodne saradnje i razvoja, javnog i međunarodnog prava, poslovne administracije, finansija, računovodstva, kompjuterskih nauka, upravljanja znanjem i informatičke tehnologije“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, kandidati moraju odlično poznavati engleski ili francuski jezik, a poznavanje oba radna jezika je dodatna prednost.

„Izbor će se vršiti i prema stručnosti kandidata, rezultatima i posvećenosti mandatu UNESCO-a. Relevantno prethodno radno iskustvo može biti dodatna prednost, ali nije osnovni uslov“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Crnogorska nacionalna komisija (CNK) u pred-selekciji izabrati 15 kandidata, čije će biografije i kontakt informacije proslijediti UNESCO-u.

Saopšteno je da će UNESCO kontaktirati odabrane kandidate, kako bi popunili online fomular posebno kreiran za ovogodišnji program Mladi profesionalci.

„Nakon podrobnog razmatranja svih prijava i predselekcije koja će se uraditi na osnovu video intervjua, UNESCO će napraviti odabir kandidata koji će biti pozvani na finalni intervju“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da zainteresovani kandidati treba da dostave CV i kontakt detalje do 10. jula CNK za UNESCO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније