Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

02. 06. 2018. 08:12   >>  08:59 6

PROCJENE

Putarina na autoputu od 3,9 do 4,9 eura

Putarina na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare bi se, prema preliminarnim procjenama, trebalo da kreće od osam do 12 centi po kilometru, u zavisnosti od tipa vozila, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

U resoru Osmana Nurkovićam, kako prenose Vikend novine, još nijesu odlučili ko će upravljati dionicom Smokovac-Uvač-Mateševo, kao ni koliko će iznositi tačna visina putarine, prenose Vikend novine.

Dužina prioritetne dionice je 41 kilometar, pa preliminarne procjene pokazuju da bi vožnju od Podgorice do Kolašina putnici mogli plaćati od 3,28 do 4,92 eura u jednom pravcu.

“Odluka o tome ko će upravljati prioritetnom dionicom auto-puta, kao i o drugim povezanim pitanjima u vezi sa upravljanjem, uključujući visinu putarine, tek treba da bude donešena. Uvažavaće se evropska iskustva, standardi i preporuke, a preliminarna procjena visine putarina je pokazala da bi ona trebalo da bude u rasponu od 0,08 do 0,12 eura po kilometru, zavisno od tipa vozila”, kazali su u Ministarstvu saobraćaja.

Ugovorom je predviđeno da izgradnja prioritetne dionice auto-puta bude završena do maja iduće godine. U slučaju nepoštovanja rokova predviđene su kazne i do 40 miliona eura, koje bi platio izvođač radova kineski CRBC. Od ukupno 16 tunela na prioritetnoj dionici, radovi se trenutno izvode na 15. Završeno je više od 86 odsto iskopa i primarne podgrade, kao i 28 odsto sekundarne obloge u tunelima. Probijeno je devet tunela, a gradi se 18 od 19 mostova.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније