Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

01. 06. 2018. 13:56 >> 13:50

PRODUŽEN ROK

Zahtjevi za licence u zdravstvu do 30. septembra

Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima biće produžen do 30. septembra, predviđeno je izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji će razmatrati parlament na sjednici koja počinje 18. juna.

To se odnosi na zdravstvene radnike kojima je izdata licenca po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona.

"Zdravstveni radnici koji su zahtjev za izdavanje licence za rad podnijeli Ljekarskoj komori, a o kojima nije odlučeno do stupanja na snagu ovog zakona, dužni su da zahtjev za izdavanje licence podnesu Komori do 30. septembra ove godine", kaže se u obrazloženju.

Zdravstveni radnici koji neposredno obavljaju tu djelatnost na osnovu rješenja Ministarstva kojim je utvrđeno da ispunjavaju uslove za obavljenje te djelatnosti, dužni su da Ljekarskoj komori podnesu zahtjev za izdavanje licence za rad u roku od tri mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona.

"Ovim zdravstvenim radnicima Ljekarska komora dužna je da izda licencu u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu ovog zakona", kaže se u predloženim izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ovi poslovi vraćeni su nadležnost Ljekarskoj komori Crne Gore u januaru, nakon izbora organa prema važećim propisima, čime su ispunjeni uslovi za cjelishodno vršenje prenesenih poslova.

Produženje roka vrši se na inicijativu Ljekarske komore Crne Gore.

Donošenje zakona po skraćenom postupku spriječiće, kako se navodi u obrazloženju, eventualno nastupanje štetnih podljedica u vezi vršenja zdravstvene djelatnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније