Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2018. 20:50   >>  01. 06. 2018. 11:06 3

SMJENA VOJVODIĆA

RTCG će se žaliti na presudu

Prema presudi podgoričkog Osnovnog suda, bivši generalni direktor Radio televizije Crne Gore (RTCG), Rade Vojvodić, nezakonito je smijenjen sa te funkcije, potvrdio je Javnom servisu njegov advokat Goran Rodić. Advokatica RTCG-a Jadranka Kasalica, najavila je žalbu na takvu odluku, dok tadašnji predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević i bivši član Savjeta Goran Đurović tvrde da je Savjet tada postupio zakonito.

Presudom Osnovnog suda poništava se odluka Savjeta RTCG, kojom je decembra 2016. dužnosti razriješen tadašnji generalni direktor Rade Vojvodić. Njegov advokat Goran Rodić kaže da je još ranije očekivao takvu odluku.

"Ono u šta sam siguran i 2016. godina kada se to desilo, kada sam vidio dokumentaciju, odmah sam rekao i siguran sam u to do kraja, da je Vojvodić nezakonito razriješen", kazao je za RTCG Rodić.

Ukoliko presuda bude pravosnažna, Rodić najavljuje da će se obratiti RTCG-u za sporazumno rješenje nadoknade štete. U suprotnom, pokrenuće novu tužbu. Nakon sto je smijenjen 2016, Vojvodić je od RTCG tražio sporazumni raskid radnog odnosa.

Tadašnji predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević objašnjava da to nije prihvaćeno iz dva razloga."

"Tu se uopšte nije radilo o nekoj maloj sumi, a s druge strane to bi značilo da Savjet negdje prihvata da je možda samo razrješenje direktora nezakonito, a ja i dan danas mislim da su razlozi za smjenu generalnog direktora bili adekvatni", istakao je Pavićević.

Advokat Rodić prokomentarisao je tadašnju inicijativu za smjenu Vojvodića.

"Kada je izglasana odluka o razrješenju generalnog direktora, ta konačna odluka, rješenje koje se mora uručiti generalnom direktoru na koje ima pravo pravne zaštite, bilo je bukvalno prepisana inicijativa Gorana Đurovića, koja je zaista bila, bez ikakve uvrede, pravno nepismena, sa ogromnim propustima i nezakonitostima", kazao je Rodić.

Na drugoj strani, tadašnji član Savjeta Goran Đurović kaže da je Savjet postupao zakonito.

"Oko stručnosti i nestručnosti, ja moram samo upozoriti advokata Rodića da je i on nudio potpuno protivzakonit način nagodbe koji nije mogao biti prihvaćen. Mislim da su u ovom slučaju ispoštovane sve zakonske norme koje su dale Savjetu za pravo da razriješi Vojvodica", smatra Đurović.

Advokatica Radio televizije Crne Gore Jadranka Kasalica kazala je da će podnijeti žalbu samo u odnosu na dio presude kojom se odluka Savjeta o razrješenju Vojvodića poništava, kao i na odluku suda o troškovima postupka.

Vojvodić je razriješen jer je, navodno, nanio veliku štetu Javnom servisu, poništenjem konkursa za direktora Televizije Crne Gore i zbog privremenog ukidanja emisije "Replika".

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније