Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

31. 05. 2018. 18:34 >> 18:23

OBRAZOVANJE KLJUČNI RESURS

Obilježeno 58 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta

Ekonomski stabilno i uspješno društvo temelji se na znanju, a obrazovanje predstavlja jedan od ključnih resursa i komparativnu prednost država, kazao je dekan Ekonomskog fakulteta Nikola Milović.

Na Ekonomskom fakultetu danas je obilježeno 58 godina od njegovog osnivanja. U prisustvu velikog broja zvanica, predstavnika države, Univerziteta i privrednika, dodijeljene su nagrade najboljim studentima kojih je ove godine bilo 26.

Milović je kazao da je pristup visokom obrazovanju predmet konstantih reformi koje imaju za cilj da unaprijede nacionalnu konkurentnost.

"Upravo vodeći se navedenim činjenicama, počev od tekuće studijske godine, upisana je prva generacija studenata koji će svoju diplomu steći nakon 3 godine. Očekujemo da ćemo primjenom novog modela studiranja, uz veći stepen internacionalizacije i primjene studentske prakse, unaprijediti kvalitet obrazovanja i odgovoriti zahtjevima crnogorskog ali i evropskog tržišta rada", smatra dekan Ekonomskog fakulteta.

Fakultet je, kako je saopšteno, i dalje prepoznatljivo mjesto održavanja predavanja eminentnih naučnika, dokazanih stručnjaka iz prakse, ličnosti iz javnog života, kao i prestižnih međunarodnih institucija.

"U prethodnoj godini proširen je i krug prijatelja u biznis sektoru što studentima Ekonomskog fakulteta pomaže pri obavljanju stručne prakse tokom i nakon završenih studija", naveli su iz Ekonosmskog fakulteta.

Među potpisanim sporazumima o saradnji ističe se onaj potpisan sa Komercijalnom bankom AD Budva, čiji je glavni izvršni direktor Mirko Marojević na današnjoj svečanosti uručio svim nagrađenim studentima novčanu nagradu, a posebnu nagradu je dodijelio najboljim studentima završne godine – plaćenu višemjesečnu stručnu praksu u sektorima Banke koje studenti sami odaberu.

Milović je istakao da je dužnost studenata da unapređuju sopstvena znanja i vlastite kompetencije kako bi postavili zdrave temelje za višegodišnji radni vijek.

"A na nama je da vam pružimo najbolje moguće uslove za rad i obrazovanje i obezbijedimo neophodna znanja i vještine kako bi vaš uspjeh učinili mogućim. Naša misija je da od Vas stvorimo ljude, profesionalce i intelektualce, koji se mogu ravnopravno uključiti u društveni i privredni život", dodao je on.

U ime nagrađenih studenata, Bojan Pejović je istakao da će studenti ukazano povjerenje opravdati svojim djelima.

"Uvjeren sam da godišnja nagrada Ekonomskog fakulteta sama po sebi predstavlja satisfakciju, snažan podsticaj i dodatnu motivaciju svakom pojedincu, koji se nalazi na putu ostvarenja krajnjih ciljeva naučnog, profesionalnog i ličnog razvoja", kazao je Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније