Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

31. 05. 2018. 09:33   >>  09:26

NJIH 170

Opština Berane nagradila najbolje učenike

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Beranama, njih 170, opština je uručila nagrade.

Opština Berane tim povodom, u saradnji sa školama, organizuje svečanost četvrtu godinu zaredom.

Kako su kazali, među nagrađenima su đaci generacije, dobitnici diplome Luča, učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, uključujući i najbolje iz Niže muzičke škole u Beranama.

„Svojim ste radom, zalaganjem i postignutim rezultatima dali obavezu da i ove godine organizujemo dan posvećen vašim uspjesima, svečanost posvećenu promociji znanja. Dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima jedna je od najboljih stvari koju je Opština Berane mogla napraviti. Naši učenici imaju pravo da budu nagrađeni za znanje", kazao je predsjednik opštine, Dragoslav Šćekić.

Učenici su, dodao je, naš ponos.

Šćekić je istakao da će lokalna samouprava nastaviti da radi na stvaranju uslova, koliko je to u njenoj moći, da se uradi sve ono što ima svrhu boljeg obrazovnog procesa.

"Današnji događaj dokaz je da uspjesi naših najboljih učenika nijesu nezapaženi i da će i ubuduće imati podršku Opštine Berane pri svakom novom ostvarenom rezultatu“, zaključio je.

Pored predsjednika opštine, nagrade učenicima su uručili predsjednik SO Berane Novica Obradović, menadžer Darko Stojanović, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Zoran Jojić i direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić.

Živko Šekularac, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić", zahvalio se u ime školskih kolektiva i nagrađenih učenika Opštini Berane i predsjedniku Šćekiću na već tradicionalnom organizovanju svečanosti dodjele nagrada najboljim učenicima.

Lokalna uprava je za dobitnike diplome Luča 1 iz srednjih škola, đake generacije i učenike koji su postigli uspjehe na takmičenjima, obezbijedila novčane nagrade i knjige, dok su ostali dobili knjige.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je trio violina, koji čine Marija Nedić, Tea Lekić i Amila Ašimović, pod dirigentskom palicom pofesorice Dragane Popović, i Anja Boričić, učenica devetog razreda Osnovne škole „Vukašin Radunović“ koja je osvojila prvo mjesto na Opštinskoj smotri recitatora.

Uručenju nagrada prisustvovali su, pored učenika, direktori osnovnih i srednjih škola sa područja opštine, profesori i nastavnici, odbornici, direktori javnih preduzeća i institucija i roditelji učenika.

Program je vodila Paola Iritano, učenica Gimnazije "Panto Mališić".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније