Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

27. 05. 2018. 17:15 >> 17:06

ORGANIZATORI ISTAKLI

Konferencija Spark.me ispunila cilj

Konferencija Spark.me koja se bavi aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologija i biznisa ubjedljivo je najbolja do sada, ocijenio je njen programski direktor, Vladimir Vulić.

Dvodnevna konferencija Spark.me, šesta po redu, počela je u hotelu Mediteran u Bečićima, a njen organizator je kompanija doMEn, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena. me, koja od 2013. godine jednom godišnje organizuje susret lidera iz poslovnog i svijeta tehnologija i inovacija.

Konferencija se održava pod generalnim sponzorstvom kompanije M:tel.

Vulić je rekao da je veoma zadovoljan ovogodišnjom, šestom po konferencijom, koju prati 580 ljudi iz 28 zemalja.

„Mogu bez sumnje da kažem da je ocjena većine da je ovo ubjedljivo najbolja konferencija do sada. Napravili smo dvije velike promjene. Ključna je što smo pokušali da izađemo malo više iz oblasti koje su bile isključivo vezane za biznis, znači digitalni marketing i digitalna transformacija“, rekao je Vulić.

On je podsjetio da su prošle godine napravili „maleni iskorak sa aspekta što su imali društveno preduzetništvo, ali ove godine su uzeli u obzir i visoku modu, i video igre, i brojne druge oblasti koje nemaju tehnologiju kao suštinu biznisa već im ona služi da pomogne da se dodatno razvijaju.“

I drugi dan konferencije, kako je saopšteno, protiče pred punom salom, što govori o činjenici da se organizator, kao i proteklih godina, potrudio da dovede najkvalitetnije i svjetski poznate govorike.

U prvom dijelu dana, predstavili su se ekspert u oblasti brendinga, konsultantkinja i autorka nekoliko bestselera, Denise Lee Yohn, Dhiraj Mukherjee suosnivač Shazama, aplikacije koju je Apple kupio za 400 miliona USD prošle godine godine, Dhiraj Mukher i bivši glavni inženjer za Xbox igračku konzolu, koji je osnovao Xbox Live i XNA servise, Boyd Multere.

Li Jon je govorila o brend liderstvu i kako izgraditi moćan brend i navela da „stvarno želi da ispiriše i nauči ljude kako da izgrade snažan brend".

U nastavku dana govoriće strateg koji pomaže brendovima i organizacijama da postanu svjetski poznati, povećaju broj kupaca i razviju proizvode za 21 vijek, Matt Desmier, osnivač digitalne marketinške konsultantske kuće čiji su klijenti Google, BBC, ESI Media, Sky i The Drum, a ranije kreativni direktor OgilvyOne, Poke i McCann Worldgroup, Dave Birssi i prvi izraelski dirigent koji je nastupao sa Filharmonijom iz Sankt Peterburga, trener liderstva i TED govornik čiji govor ima više od tri miliona pregleda na internetu, Itay Talgam.

Predveče će biti održano i finale Startup takmičenja.

„Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, kao i da ostvare kontakt sa više od 550 učesnika konferencije iz 27 država širom svijeta“, navodi se u saopštenju organizatora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније