Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2018. 14:06 >> 13:59
7

PROSLAVA NA CETINJU

"Jačajmo tekovine Dana nezavisnosti"

U čast Dana nezavisnosti sinoć je na Cetinju održan koncert regionalnih zvijezda Željka Samardžića i Petra Graša, u organizaciji Crnogorske kulturne mreže (CKM).

"Među prisutnima je bio najveći broj mladih, što nas posebno raduje. Publika je sa oduševljenjem pozdravila nastupe djece koja su svoj talenat predstavila na najvećoj sceni i svojim nastupima opravdali ukazano povjerenje", saopšteno je iz CKM-a.

Program je trajao do jedan sat iza ponoći, a veliki broj posjetilaca ostao je do samog kraja.

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović, kako je saopšteno, istakao je da je 21. maj praznik svih građana Crne Gore, bez obzira kako su glasali 2006. godine.

"Obaveza svih nas je da jačamo tekovine Dana nezavisnosti i da doprinesemo da temelji suverene Crne Gore budu vječni", poručio je Damjanović.

On je apelovao na Srbe koji žive u našoj državi, da se okrenu Crnoj Gori, "jer im Čačak, Vranje ili Beograd, ne mogu biti bliži od Cetinja, Nikšića ili Podgorice".

"Damjanović je istakao da je Milo Đukanović mudrom politikom doprinio da na demokratski način, sa olovkom u ruci, obnovimo crnogorsku nezavisnost, i da to što smo na lak način ostvarili cilj, ne smije da nas uspava i da izgubimo suverenost naše Države. Takođe je apelovao na predsjednika Vlade Duška Markovića da državne institucije ne dozvole obilježavanje stogodišnjice od sramne Podgoričke skupštine. Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje svim partnerima i volonterima koji su dali doprinos realizaciji pomenutog projekta", navodi se u saoštenju

Radio-televizija Crne Gore je prenosila sinoćnju proslavu na Cetinju, pa su građani Crne Gore i dijaspore bili u prilici da uživo prate program sa Dvorskog trga.

"Crnogorska kulturna mreža poziva Vladu Crne Gore i državne isntitucije da u narednim godinama partnerski radimo na organizaciji obilježavsnja Dana nezavisnosti koji se ni u kom slučaju ne može slaviti salonski, u uskim krugovima, daleko od građana", dodaje se u saopštenju CKM-a.

(Foto: CKM)

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније