Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina; B.V.

22. 05. 2018. 11:35   >>  11:26

SJUTRA STIŽE

Direktorica UNICEF-a u posjeti CG

Regionalna direktorka UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju i specijalna koordinatorka za izbjegličku i migrantsku krizu u Evropi, Afšan Kan, boraviće od sjutra u Crnoj Gori, gdje će se sastati sa predstavnicima Vlade, civilnog društva, djecom, roditeljima i nastavnicima.

Kan će prvu zvaničnu posjetu Crnoj Gori, kako je saopšteno, početi susretom s mladima, kako bi najprije čula njihove stavove o pitanjima koja ih se najviše tiču. Diskusija će se fokusirati na aktivno učešće mladih u crnogorskom društvu.

Kan će se sjutra sastati sa visokim predstavnicima Vlade, uključujući potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina, ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, ministra prosvjete Damira Šehovića i ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

“Kan će istog dana razgovarati o stanju dječjih prava s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivom Oravom”, navodi se u saopštenju.

U četvrtak, tokom posjete inkluzivnoj predškolskoj ustanovi u Nikšiću, Kan će se susresti s djecom, roditeljima, psihologom i vaspitačima i s njima razgovarati o inkluzivnom obrazovanju u Crnoj Gori. Biće u pratnji pomoćnice ministra prosvjete Arijane Nikolić-Vučinić.

U toj predškolskoj ustanovi, Kan će imati priliku da vidi djecu sa smetnjama u razvoju, kao i drugu djecu koja učestvuju u programu Specijalne olimpijade Mladi sportisti, koji je, uz podršku UNICEF-a, uveden u crnogorske vrtiće prošle godine.

Kan će o reformi sistema dječje zaštite saznati i direktno od hranitelja i socijalnih radnika, kao i od zaposlenih i djece bez roditeljskog staranja u Dječjem domu „Mladost" u Bijeloj.

Tokom posljednjeg dana svoje posjete, u petak, zajedno sa Nikolić-Vučinić, Kan će se u barskoj Gimnaziji sastati sa srednjoškolcima, nastavnicima i roditeljima. Tokom te posjete, ona će se detaljnije upoznati s programom za razvoj socio-emocionalnih vještina učenika, koji se u crnogorskim školama sprovodi uz podršku UNICEF-a od 2015. godine.

Kan je u međunarodnoj javnoj službi preko 28 godina. Prethodno je bila direktorka UNICEF-ovog Programa za vanredne situacije, a bila je i na drugim visokim pozicijama: direktorka Sektora za partnerstva s javnim sektorom i mobilizaciju resursa, pomoćnica regionalnog direktora za Istočnu i Južnu Afriku i šefica predstavništva UNICEF-a na Jamajci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније