Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

22. 05. 2018. 15:20 >> 15:12
5

NAKON POŽARA

Opština će pomoći TV Pljevlja

Prostorije Televizije Pljevlja u potpunosti su uništene u požaru koji je izbio rano jutros. U Opštini je održan sastanak na kojem je dogovoreno da se pomogne lokalnoj televiziji koja će, ako sve bude po planu, za mjesec početi sa emitovanjem programa.

Požar je izbio jutros oko šest sati.

"Požar je izbio na trećem spratu gdje je Televizija. Požar je krenuo da se širi na niže spratove ali smo to uspjeli da spriječimo. Sačuvali smo niže spratove ali treći sprat na kojem je Televizija je skroz izgorio. Materijalna šteta je velika, ali kako je moglo biti, maksimalno je urađeno", naveo je Goran Čavić iz gradske Službe zaštite i spašavanja za RTCG.

On je naveo da u požaru nije bilo povrijeđenih, ali da je jedan vatrogasac dobio lakše povrede.

"Privodimo kraju gašenje požara. Nema opasnosti od dalje eskalacije", naveo je jutros Čavić.

Urednik u TV Pljevlja, Milo Džaković kazao nam je da šteta ogromna.

"Uništen je veliki studio u kojem su uglavnom svi uređaju. Radijska realizacija je takođe uništena. Možda je ostalo neoštećeno nekoliko kamera", naveo je Džaković.

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić najavio je pomoć u saniranju štete. U Opštini je održan sastanak sa lokalnim privrednicima, kako bi šteta što prije bila sanirana.

Zaposleni će od sjutra biti smješteni u akademskom centru, a emitovanje, za početak informativnog programa, očekuju za mjesec.

ULES CG: Država da što prije pomogne

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) izražava solidarnost sa kolegama u RTV Pljevlja i poziva državne institucije da što hitnije reaguju i pruže adekvatnu pomoć.

"Iako je pričinjena velika materijalna šteta najvažnije je da nije bilo povrijeđenih. U kontaktu smo sa predstavnicima RTV Pljevlja i svjesni smo koliko je ovo traumatično za sve zaposlene i koliko je teška situacija za RTV Pljevlja i Opštinu Pljevlja kao osnivača, ali i uopšte medije u Crnoj Gori, zbog toga ćemo nastojati da u skladu sa mogućnostima reagujemo u što kraćem vremenskom periodu", navodi se u saopštenju ULES CG.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније