Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

21. 05. 2018. 08:09 >> 08:00

HRANITELJKA IZ PG

Htjela jedno, a dobila troje djece

Prije nekoliko godina Podgoričanka Dragica Rakočević odlučila je da postane hraniteljka. U svoj dom primila je dva dječaka i djevojčicu.

Hraniteljstvo podrazumijeva odnos djeteta i odrasle osobe koja se o njoj stara, a da tim odnosom dijete ne prekida srodničke veze sa svojom biološkom porodicom.

Naime, Dragica se odlučila na hraniteljstvo podstaknuta UNICEF-ovom kampanjom "Svako dijete treba porodicu".

Pored svojih troje djece i četvoro unučadi, prihvatila je da odgaja i vaspitava djecu koja su sticajem okolnosti prepuštena sebi bez roditeljskog oslonca.

"Proradile su emocije kad sam kampanju ispratila, osjetila sam da mogu da pomognem toj djeci. Htjela sam jedno, a dobila su troje", priča Dragica za Javni servis.

Kaže da su djeca prethodno živjela u veoma lošim uslovima.

"Bili su neuhranjeni, nijesu pokazivali ni rezultate vaspitanja, bili su psihički i fizički totalno utučeni", kaže Dragica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније