Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 05. 2018. 18:54   >>  19:58

21. MAJ

Čestitke povodom Dana nezavisnosti

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, lider Demokrata Aleksa Bečić, Bošnjačka stranka (BS) i Savjet Muslimana Crne Gore čestitali su danas 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore.

"Dan nezavisnosti je veliki državni praznik i kruna priče koji nas nanovo podsjeća o vjekovnom trajanju i bivstvovanju naše države i njenoj slavnoj istoriji u gotovo uvijek turbulentnim vremenima. Praznik je i prilika da se osvrnemo na žrtve generacija koje su se borile za slobodnu i pravednu zemlju", naveo je Abazović.

Prema njegovm riječima, danas imamo formalnu nezavisnost, ali zemlja nažalost nije ni slobodna ni pravedna.

"Oni koji su na vlasti decenijama nijesu uspjeli da izgrade državni aparat koji bi počivao na vladavini prava i time doprinijeli da svaki građanin našu državu osjeća svojom domovinom. Naš zadatak je da u budućnosti izgradimo državu utvrđenih zakona i zemlju pravde i pravičnosti. Istrajmo u borbi u kojoj ćemo ostvariti ideju moderne evropske države, bogatih građana, društvo jednakih šansi i međusobnog poštovanj. Srećan Dan nezavisnosti! Nek je vječna Crna Gora!", navodi se u čestitki Abazovića.

Bečić u svoje i u ime partije čestitao je svim građanima Crne Gore čestitam državni praznik Dan nezavisnosti.

"Dragi građani, ne dozvolite da postoji bilo koji dan u godini koji će vas dijeliti i svađati. Svi vi koji ne kradete, ne otimate, ne gazite pravni sistem naše države, a takvih je ogromna većina, ste istinska braća i ljudi koji žele najbolje svojoj zemlji, bez obzira koga ste glasali na nekim izborima, kojoj partiji ste pripadali i kako ste se ideološki osjećali. Ne zaboravite nikada da u podjelama dobijaju samo oni koji ih predvode bez obzira sa koje strane dolaze, a gube svi oni koji ih gledaju, bez obzira za koga navijaju, odnosno gubite vi, gubi običan narod, a time gubi i naša budućnost", naveo je Bečić u čestitki.

Istakao je da se Crna Gora voli iskrenošću, poštenjem i znanjem, a ne kriminalom i lopovlukom.

"Crna Gora se voli pobjedama, a ne podjelama. Crna Gora se voli bratskom ljubavlju i komšijskom slogom, a ne mržnjom i bratoubilaštvom", dodao je Bečić.

Bošnjačka stranka uputila je čestitke svim građanima u Crnoj Gori i dijaspori.

"Ovo je dan kada je 21. maja 2006. godine, obnovom nezavisnosti, Crna Gora ponovo postala međunarodno priznata država na demokratski održanom referendumu. Podsjećamo da je tada Bošnjačka stranka bila dio bloka za nezavisnu i suverenu Crnu Goru. Sa ponosom ističemo da su pripadnici bošnjačkog naroda iz Crne Gore i dijaspore dali nesebičan doprinos u povratku njene državnosti", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Iz te partije su dodali da smatraju da je čin obnove nezavisnosti 2006. godine potpuno opravdao tadašnju viziju koja se odnosila na jačanje državnog integriteta i punu afirmaciju države na međunarodoj sceni, što kako tvrde predstavlja jedan od temeljnih programskih zalaganja Bošnjačke stranke.

"I dalje ćemo aktivno učestvovati u jačanju države i njenih institucija, a sve u cilju stvaranja stabilnog i demokratskog društva utemeljenog na višenacionalnom i multivjerskom skladu", zaključuje se u saopštenju Bošnjačke stranke".

Povodom Dana nezavisnosti, Savjet Muslimana Crne Gore (SMNCG) uputio je iskrene čestitke svim građankama i građanima naše zemlje.

"Crnogorski Muslimani dali su nemjerljiv doprinos nezavisnosti Crne Gore svjesni činjenice da je Crna Gora njihova jedina domovina, zemlja njihovih predaka i zemlja njihove budućnosti. Crnogorski Muslimani uvijek će biti na braniku svoje jedine domovine Crne Gore, oni nemaju rezervnu državu i posvećeni su Crnoj Gori njenom evropskom putu razvoja, te suživotu sa svim narodima na ovim prostrima što dio tradicije i kulture koju baštine generacijama", naveli su iz SMNCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније