Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

20. 05. 2018. 12:02   >>  11:54

CKM PORUČUJE

Jačati tekovine 21. maja, da bi CG bila vječna

Na Cetinju će sjutra biti održan koncert Željka Samardžića i Petra Graša u okviru proslave Dana nezavisnosti, koji organizuje Crnogorska kulturna mreža.

 

U programu će nastupiti djeca iz vrtića Zagorka Ivanović, polaznici škole pjevanja D-MOL. Planirano je da program traje četiri sata.

„Crnogorska kulturna mreža nastavlja sa organizaciom obilježavanja 21. maja, najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji Crne Gore. Naša obaveza je da jačanjem ovog datuma pokušamo probuditi svijest kod građana i državnih institucija o njegovom značaju. Bez jačanja tekovina 21. maja, temelji Crne Gore ne mogu biti vječni“, navodi se u saopštenju.

Iz CKM-a su kazali da taj važan datum naše istorije treba da slave svi građani bez obzira na vjeru, naciju, boju kože i političko opredjeljenje.

„21. maja 2006.godine kada je Crna Gora nakon 88 godina na referendumu obnovila svoju nezavisnost, stekli su se uslovi da se pod naš krov vrate sve one odlutale i izgubljene identiteske vrijednosti. Svjesni smo, da u godinama krize, identiteskoj vrijednosti treba što više davati na značaju, jer baštinjenjem svojih vrijednosti Crna Gora njeguje i vrijednosti evropskog društva“.

U CKM-u smatraju da se mora više raditi kako bi tekovine 21. maja učinili vječnim, „da bi simboli, Dan nezavisnosti, državnosti i naš identitet bili prihvatljivi za sve građane, jer dio građana ne priznaje simbole, himnu pa i samu državu, pa je ovo jedan od najboljih načina da naše nasljeđe, našu dobronamjernost pokažemo svim narodima u zemlji, regionu i šire, da pošaljemo poruku da su svi dobrodošli pod našu širokogrudu zastavu sloge, jedinsta i napretka.“

„Vjerujemo da se praznik 21. maja, ne smije i ne može slaviti ‘salonski’ ili akademski u uskim krugovima i daleko od naroda, daleko od mladog svijeta, već naprotiv - u što širem obimu, u atmosferi koja će okupiti što veći broj ljudi. Glavni cilj proslave Dana nezavisnosti jeste da svi građani , a naročito mladi, shvate značaj ovog važnog datuma i jubileja koji obilježavamo", poručuju iz CKM-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније