Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 05. 2018. 07:32 >> 09:11
5

NA GRANICI

Protiv migranata možda i bodljikavom žicom

Granična policija suočava se sa problemom otežanog vraćanja migranata u Albaniju, preko koje uglavnom dolaze. Kažu da će bodljikava žica biti posljednja mjera koja će se primijeniti, ukoliko bude evidentiran drastičniji priliv migranata.

Crna Gora bilježi povećanje priliva migranata u posljednjih 10 mjeseci. Ako se takav trend nastavi, moguće su i nepopularne mjere.

Načelnik Odsjeka za nadzor državne granice, Vojislav Dragović, kaže za Javni servis da postoji mogućnost da se u određenim slučajevima, u određenom povećanju broja migranata, mimo redovnih granica, posegne za postavljanjem žićanih ograda na ugroženim pravcima.

Upravo je mađarska vlada ranije najavila da će, za slučaj migrantske krize, donirati Crnoj Gori bodljikavu žicu za pokrivanje 25 kilometara državne granice. A u odnosu na trenutnu situaciju, važan faktor je sporazum o readmisiji sa albanijom.

"Imamo nerazumijevanje u pogledu vraćanja tih lica, oni se pravdaju često da u pogledu dokumentacije za ta lica, kada ih mi nađemo, da ne postoje dokazi da su oni bili na teritoriji Albanije", kaže Dragović.

A uz talas migranata dolazi i problem njihovog krijumčarenja. Tome svjedoči i posljednji slučaj

"Gdje je lice koje je krijumčarilo migrante, preuzelo ih u Tirani, prevelo ih ilegalno u dijelu između, odnosno pored graničnoig prelaza Sukobin i krenulo prema Herceg Novom. Negdje na potezu između Ulcinja i Bara je je dubinskom kontrolom, koju radimo sa ljudima i u uniformi i u civilu, lišeno slobode, migranti su dalje proceuirani", kaže Dragović.

Marko Terzić, RTCG

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније