Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2018. 20:15   >>  22:34 14

PONUDILA OSTAVKU

Kovačević: Odgovoran i ministar

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević saopštila je da je nakon skandala sa zamjenom bebe u najvećoj domaćoj zdravstvenoj ustanovi ponudila ostavku, ali da je odgovornost i na ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, te da svi u sistemu moraju jednako da odgovaraju.

"Lako se iz kancelarije praviti pametan. Ovo je veliki sistem koji radi 24 sata. Ne treba niko da me uči šta treba da radim. Odlično poznajem svoje obaveze i odgovornosti. Ako treba da odgovaramo, onda će sistem odgovornosti doći do mene, ali i do ministra", izjavila je Kovačević za CdM.

Ona je rekla da je informaciju o preduzetim mjerama u vezi tog slučaja proslijedila ministru Hrapoviću.

"Koliko čujem, na Vladi nije bilo ni riječi o tome. On je trebalo da Vladu danas na sjednici upozna sa situacijom i da Vlada kaže da li trebamo da sa ovih pozicija idemo on i ja. Ja sam mu informaciju poslala da bi ovo pitanje bilo na dnevnom redu. Sa situacijom sam upoznala i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića", tvrdi direktorica Kliničkog centra.

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore, povodom propusta kada je došlo do zamjena beba u Odjeljenju za terminsku novorođenčad, pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre jer sumnja da se radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu. Razriješena je načelnica Odjeljenja i glavna sestra.

"Ne smiju se ovakve greške dešavati. Nama je čudno da se ovo moglo desiti. Ovo je skandal nezapamćen u istoriji cnogorskog zdravstva. Mi pokušavamo da radimo najbolje što možemo. Radimo pod ogromnim pritiskom javnosti. Nikada na takav pritisak nijesam naišla. Zaprepašćena sam da ja ne mogu da plasiram sve što se radi dobro. Bitnije je da li ministar vozi privatni auto s tablicama na otvaranju kardio centra, ili mi što smo uložili 400.000 eura u sanaciju i opremanje tog kardio centra. Imamo kardio centar kojeg nema niko u Evropi. Ali, to nikoga ne zanima. Sad su svi pametni, govore "neposoba direktorica, nesposobni ministar". Ja sam spremna da snosim odgovornost", kazala je Kovačević za CdM.

 

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније