Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

17. 05. 2018. 14:22   >>  14:15 17

ZBOG ZAMJENE BEBE

Smijenjen direktor Klinike za ginekologiju

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić razriješen je danas sa te dužnosti, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

„Obavještavamo javnost da je, povodom do sada nezabilježenog incidenta u Odjeljenu za terminsku novorođenčad, razriješen sa dužnosti direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo“, kaže se u saopštenju.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zatražio je ranije danas hitnu smjenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislava Miketića, zbog slučaja zamjene beba prilikom otpusta iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

„Hrapović je, nakon sastanka sa direktoricom KCCG Zoricom Kovačević, zatražio hitnu smjenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo, kao i identifikovanje odgovornosti i kazne za sve aktere ovog nemilog događaja“, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da je nedopustivo je da se u 21. vijeku dešavaju takvi propusti, i da za to teret odgovornosti moraju ponijeti svi koji učestvuju u organizaciji rada i nadzoru nad sprovođenjem važećih protokola.

„Izražavamo žaljenje zbog neprijatnosti koju je porodica doživjela u najvećoj i najznačajnijoj ustanovi crnogorskog zdravstvenog sistema, koja iza sebe ima višedecenijsku tradiciju posvećenog odnosa prema pacijentima“, kaže se u saopštenju.

Ranije danas Klinički centar Crne Gore (KCCG) pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamjene bebe, jer u toj zdravstvenoj ustanovi osnovano sumnjaju da je riječ o sabotaži.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније