Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 05. 2018. 18:42 >> 22:21
9

JOVOVIĆ PORUČIO

"Ispitati, da bi stale takve priče"

Nakon što su Vijesti danas objavile da su dvije novinarke Dnevnih novina, navodno, skandalozno komentarisale i odobravale napad na Oliveru Lakić, cijeli slučaj je prijavljen tužilaštvu.

Vijesti su danas objavile da će urednica hronike Dnevnih novina, Nataša Riso Pajović i novinarka tog lista Kristina Tina Jerkov,morati višoj državnoj tužiteljki Suzani Milić da ispričaju što znaju o ranjavanju Olivere Lakić, ali i zbog čega opravdavaju napad, a jedna od njih navodno smatra da je novinarka “Vijesti” trebalo da dobije metak u glavu, a ne u nogu.

Prema saznanjima “Vijesti”, jedna od njih je, navodno, u prostorijama redakcije Dnevnih novina, pred više svojih kolega, tvrdila da je “Lakićeva pucala u sebe u dogovoru sa nekim”.

Glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović kazao je za TVCG, da su slučaj prijavili tužilaštvu da bi se prestalo sa takvim pričama.

"Kad su nam bacili bombu pričalo se da smo mi sami to uradili, kad je Olja pretučena isto, ili u dogovoru sa nekim to samo pokazuje kakvo je tzv, novinarstvo u Crnoj Gori, kakva je solidarnost u Crnoj Gori među novinarima. U drugim nesretnim zemljama kad vidite da se nešto ovako desi građani se okupe i protestuju danima dok se to ne riješi", kazao je Jovović za TVCG.

Za Jovovića su sporne i teze, koje je povodom ranjavanja Olivere Lakić, iznio novinar Šeki Radončinć u intervjuu Dnevnim novinama.

"Nijesam ni sam to znao, a u toku sam sa istragom. Pitanje je odakle on to zna, odakle zna druge stvari koje tamo iznosi, kako je on to ekspert za istrage i atentate. Glavna urednica Dnevnih novina koja je radila intervju sa njim trebalo je da ga pita - odakle Vi to znate, kako. Radončić je predstavljen kao ekspert za sve i svašta.

Predsednik Komisije za istragu napada na novinare Nikola Marković smatra da je riječ o veoma ozbiljnim navodima i poziva tužilaštvo da sve ispita.

"Koleginica Olivera Lakić me informisala o svojim saznajima vezanim za neprimjerene izjave i prijetnje i određene navode koje se tiču nje i koje dolaze od novinara Dnevnih novina. Moja je obaveza, kao predsjednika Komislje je da ta njena saznanja iznesem na sjutrašnjoj sjednici Komisije i ja ću to učiniti i zatražiti od tužilaštva da ispita sve navode i utvrdi punu istinu", rekao je Marković.

On očekuje da će tuzilaštvo ekspresno reagovati i dodaje da će Komisija zatražiti svu dokumentaciju od tužilaštva i policije, kako bi vidjeli što je urađeno od trenutka napada na Oliveru Lakić do sada. 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније