Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

16. 05. 2018. 07:43 >> 07:34

PORUKA FEJZIĆA

"Post najkraći put do Alahove milosti"

Post je najkraći put do Alahove milosti i neposredan odziv vjernika svome Stvoritelju, poručio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić.

On je u ramazanskoj poruci vjernicima naveo da, Alahovom voljom, nastupa Ramazan – najvrijedniji mjesec u godini. 

"Stiže nam kao nova prilika Božije milosti umornoj savjesti čovjekovoj. A da je samo teret Palestine nad njom, pogrbljena bi tresla pred Stvoriteljom Adama i Sudnjega dana", kazao je Fejzić. 

Ali, kako je naveo, oholost i samoljublje nijesu nikad znali za Boga i pravdu, niti za mir i slobodu.

"Njihove lance kidali su jednako i Mojsije i Isus i Muhammed, neka je mir Božiji sa njima. Ramazan nas na to podsjeća«, rekao je Fejzić. 

Kako je kazao, nakon dnevnog posta dolazi iftar, a nakon Ramazana dolazi Bajram: "Vrijedni li su ovi praznici svakog suzdržavanja, hvaljen neka je Onaj koji nam ih pruža".

"Dragi vjernici, post je najkraći put do Alahove milosti i neposredan odziv vjernika svome Stvoritelju. On je najsigurniji način za naše pročišćenje, zdravu percepciju svijeta oko nas i naše uloge u njemu", naveo je Fejzić. 

Prema njegovim riječima, stvoreni smo da pozivamo na pravdu jednaku za sve i da se za nju borimo, da pozivamo na dobro i odvraćamo od zla.

"Neka nas Ramazan ojača u tome. Neka Stvoritelj bude uz nas i sve pravedne ljude. Neka naša djela budu od koristi nama samima, našoj užoj i široj zajednici i cijelome umetu. Neka se blagost Ramazana ogleda u nama kroz solidarnost, umjerenost, lijepu riječ i pažnju prema svima", poručio je Fejzić.

On je, u to ime, muslimankama i muslimanima u Crnoj Gori i iseljeništvu poželio lijepe i lake ramazanske dane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније