Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2018. 23:16   >>  23:10

POVODOM UPISA

Počinje kampanja "Zablistaću u vrtiću"

Ministarstvo prosvjete je, povodom početka upisa u vrtiće, pokrenulo kampanju pod nazivom Zablistaću u vrtiću koja će se sprovoditi u Pljevljima, Bijelom Polju, Rožajama i Plavu.

Direktorica direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivo obrazovanje, Arijana Nikolić–Vučinić najavila je da će se u tim opštinama, s ciljem animiranja djece i roditelja, na trgovima održati tematska predstava koja će na zabavan način ukazati na značaj predškolskog obrazovanja za razvoj djeteta.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, rekla da kampanja počinje u četvrtak u Pljevljima, gdje će biti održana predstava Dječijeg pozorišta „Stanković“ iz Nikšića, a zatim će mališani koji već pohađaju vrtić pokazati šta su naučili kroz pjesmu i igru, dok će roditelji biti u prilici da dobiju sve potrebne informacije i posjete vrtić.

Vučinić-Nikolić je podsjetila da je nakon kampanje koju je Ministarstvo sprovodilo u saradnji sa UNICEF-om, pod nazivom Svi u vrtić, upis djece na sjeveru povećan 20 odsto.

Iz Javne predškolske ustanove (JPU) Eko bajka u Pljevljima, koja učestvuje u kampanji, saopšteno je da je u Pljevljima već preko 60 odsto djece obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem, čemu je doprinio rad interaktivnih službi u selima Odžak i Komini koje su organizovane u prošloj godini kao jedan od načina da se predškolsko obrazovanje približi djeci.

Komentarišući važnost predškolskog obrazovanja kroz svakodnevni rad s djecom, psihološkinja podgoričkog vrtića „Ljubica Popović“, Ilhana Ećo navela je da je ono jedan od ključnih faktora za razvoj ličnosti u svim aspektima: kognitivnim, socijalnim i emocionalnim.

Ona je saopštila i da kroz taj nivo obrazovanja djeca usvajaju različita znanja i stiču iskustva koja ne bi mogla steći isključivo u kućnim uslovima, gdje o njima u odsustvu roditelja obično brinu bake i deke.

Kao najbolji period za polazak djece u vrtić Ećo je navela treću godinu života, dok je adaptacija na novu sredinu individualna i umnogome zavisi od pripreme djeteta za vrtić.

Kampanja se nastavlja na gradskim trgovima u Bijelom Polju u petak, Rožajama 23. maja, dok će se u Plavu manifestacija održati 30. maja ispred Centra za kulturu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније