Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 07. 2013. 17:41 >> 17:42
4

AMBASADA SAD U PODGORICI

Osuda nasilja i govora mržnje u Budvi

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori osudila je nasilje i govor mržnje prema učesnicima prve LGBT parade u Crnoj Gori.

Ambasada SAD „čestita učesnicima prve LGBT parade u Crnoj Gori.   Pozdravljamo, takođe, Vladinu podršku paradi i upućujemo pohvale na rad policije koja je zaštitila organizatore, učesnike, Vladine predstavnike i diplomate od ozbiljnijih povreda tokom samog događaja“. 

Iz američke ambasade su pozvali „Vladu da preduzme odgovarajuće mjere protiv osoba koje su odgovorne za takva djela“. 

U saopštenju se navodi da će Sjedinjene Američke Države „nastaviti da sarađuju sa partnerima iz Crne Gore u borbi protiv lošeg postupanja prema članovima LGBT zajednice, kako bi obezbijedili da svi ljudi u Crnoj Gori imaju jednak tretman, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju“.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније