Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

10. 05. 2018. 17:10 >> 17:02

ČLAN SAVJETA RTCG

ASK: Igor Tomić nije prekšio zakon

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) donijela je odluke da je pet javnih funkcionera prekršilo Zakon o sprječavanju korupcije, a da to nije učinio član Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG), Igor Tomić.

ASK je ocijenio da Tomić, kao javni funkcioner, nije prekršio Zakon jer je u nevladinoj organizaciji (NVO) Kulturni Centar Homer u toku prošle godine, po osnovu ugovora o djelu, ostvario naknade u iznosu od 185 eura.

"A ostvarivanje naknade po osnovu ugovora o djelu u NVO koja se bavi kulturnim djelatnostima je dozvoljeno Zakonom o sprječavanju korupcije i nije zabranjeno posebnim propisom", pojasnili su iz Agencije.

Kako je saopšteno iz ASK-a, član Upravnog odbora Fonda Penzijsko-invalidskog osiguranja, Branko Vešović, prekršio je zakon zato što je ostvario mjesečni prihod kao predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore, u iznosu od 721 eura.

Iz Agencije su podsjetili da je Zakonom propisano da "po osnovu članstva u organima upravljanja ili nadzornim organima javni funkcioner ne može ostvariti prihod ili drugu naknadu".

Navodi se da su Zakon prekršili i odbornici cetinjskog i kolašinskog parlamenta, Goran Vušurović i Vladan Bulatović, predsjednik Odbora direktora hercegnovskog Vodovoda Milan Zarić, kao i i član Savjeta za saradnju lokalne samouprave u Opštini Gusinje, Ismet Brdakić.

Oni su, kako je saopšteno, prekršili Zakon zato što su nakon isteka zakonom propisanog roka, istovremeno sa javnom funkcijom, obavljali i dužnost direktora, odnosno ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu.

Iz Agencije su kazali da su odluke donijeli "postupajući po službenoj dužnosti, na osnovu sopstvenih saznanja ili zahtjeva NN lica".

"Ove odluke su konačne u postupku pred Agencijom, objavljene su na internet stranici ASK-a i dostavljene javnim funkcionerima, organima vlasti u kojima ti javni funkcioneri vrše javnu funkciju i organima nadležnim za izbor, imenovanje, odnosno postavljenje javnog funkcionera", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније