Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

09. 05. 2018. 17:03   >>  16:54

DARMANOVIĆ AMBASADORIMA

Učinićemo sve da osiguramo slobodu medija

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović najoštrije je osudio napad na novinarku ND “Vijesti”, Oliveru Lakić i ponovio da su sloboda medija i neometan rad novinara temeljna opredjeljenja Vlade Crne Gore.

Darmanović je to saopštio na brifingu sa ambasadorima zemalja članica EU.

Kako je saopšteno iz MVP, Darmanović je izrazio očekivanje da će nadležni organi Crne Gore sprovesti efikasnu istragu kojom će se biti otkriveni motivi napada i kažnjeni izvršioci i eventualni saučesnici i nalogodavci.

“Darmanović je naglasio da će institucije Crne Gore učiniti sve da osiguraju slobodu medija u našoj zemlji, kao i bezbjednost novinara i građana, što je jedan od prioriteta Vlade”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razmatran i nedavno predstavljen Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore.

Darmanović je ocijenio da Izvještaj predstavlja dodatan motiv za Crnu Goru, posebno u dijelu implementacije pravne tekovine EU, te da su u njemu prepoznati ostvareni rezultati i date jasne smjernice u dijelu aktivnosti koje je potrebno sprovesti u cilju približavanja crnogorskog društva standardima Evropske unije.

“U Izvještaju Evropske komisije, između ostalog, konstatovan je značajan doprinos Crne Gore razvoju dobrosusjedskih odnosa u regionu”, saopšteno je iz MVP.

Tokom brifinga, poseban akcenat je stavljen na značaj daljih aktivnosti u pravcu jačanja medijskih sloboda i vladavine prava u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније