Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2018. 23:27   >>  23:20

DELEGACIJA EU

Proslava Dana Evrope u duhu kulture

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, uz podršku EU Info centra i u saradnji sa ambasadama država članica, tradicionalno će obilježiti 9. maj, Dan Evrope.

Iz EU info centra saopšteno je da će proslava biti u duhu kulture jer je EU proglasila ovu godinu kao godinu Evropske kulturne baštine.

„U okviru petodnevne proslave posjetioce očekuje bogat program. Učenici podgoričkih osnovnih škola takmičenjem u kvizu znanja Koliko znaš o EU pokazali su da su već spremni za pristupanje tom savezu“, kaže se u saopštenju.

Titulu najboljih poznavaoca Unije dobile su učenice Osnovne škole „Radojica Perović“, Jelena Jovićević, Milica Đoković i Iva Dragaš.

„Glavno slavlje rezervisano je za srijedu na platou ispred prostorija EU Info centra, gdje će svečanost otvoriti ambasador EU u Crnoj Gori, Aivo Orav i ministar kulture Aleksandar Boganović“, najavili su iz EU info centra.

Navodi se da posjetioce očekuje raznovrsan dvočasovni program, a da će u okviru dječjeg programa nastupiti dječiji hor Zvjezdice i djeca iz podgoričkih vrtića.

Oni su kazali da je za najmlađe pripremljen zabavni program uz učešće animatora, a maskiraće se djeca iz vrtića „Maša“, „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“.

„Tokom ceremonije proslave biće uručene nagrade pobjednicima foto konkursa Naša kulturna baština – evropsko nasljeđe, Nini Kapičić, Nikolini Ražnatović i Vedranu Vujisiću“, kaže se u saopštenju i dodaje će se najbolje fotografije izložiti u prostorijama EU info centra.

Najavili su da će se na platou ispred EU Info centra, održati Sajam ambasada država članica EU, a posjetioci će moći da se upoznaju sa različitostima Unije, osjete duh evropskih kultura, probaju njihova nacionalna jela, ali i da nauče o evropskoj kulturnoj baštini.

„Za ljubitelje performansa nastupiće francuska trupa Zizani. U formi uličnog teatra, francuski umjetnici će se kotrljati u ogromnim plastičnim balonima, komunicirati sa publikom i plesati“, navodi se u saopštenju.

Iz EU info centra kazali su da će u petak u 18 sati, trupa Zizani nastupiti na tivatskoj rivi.

„Proslava u srijedu u večernjim satima prelazi na glavni gradski trg gdje će nastupiti grupa Zoster i Darko Rundek i ekipa, a koncert će početi u 20 sati“, dodaje se u saopštenju.

Iz EU info centra su naveli da je za Nikšićane organizovan besplatan prevoz autobusom, polazak ispred hotela Onogošt u 18 sati, a povratak u 12 sati ispred EU Info centra.

Oni su najavili da će u subotu od 12 do 18 sati u saradnji sa ambasadom Njemačke u EU info centru organizovati Dan njemačkih društvenih igara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније